Özsavunma güçleri üyesi Derwîş son yolculuğuna uğurlandı

Rojava Barajı’nda şehit düşen Özsavunma Güçleri üyesi Emir Derwîş (Emir Kobanê), Şehit Dicle Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Kobanê Kantonu’ndaki Şehit Dicle Şehitliği’nde bir araya gelen yüzlerce kişi, Rojava Barajı’nda şehit düşen Özsavunma Güçleri Emir Derwîş’i (Emir Kobanê) son yolculuğuna uğurladı.

Şehidi uğurlamak için düzenlenen tören bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından Savunma Konseyi Eş Başkan Yardımcısı Nebo Temo bir konuşma yaptı. Temo, Ağustos ayının kutsal bir ay olduğunu, 15 Ağustos atılımı ile düşmana ilk kurşunun sıkıldığını söyledi.

Düşmanın her zaman ‘Kürtler yenildi’ dediğini hatırlatan Nebo Temo, “Şehitlerimizin mücadelesiyle Kürtler artık kazanmaya başlamıştır. Nasıl ki Kobanê çetelerden kurtarıldıysa Efrin de kurtarılacaktır” dedi.

Merasimde TEV-DEM adına konuşma yapan Adil Hecî ise şehidin ailesine başsağlığı dileyerek şunları söyledi: “Şehitlerimizin direnişi olmasaydı ayak bastığımız topraklarda yaşayamazdık. Özgür yaşam uğruna şehit olmak kutsaldır.”

Konuşmalardan sonra Şehit Emir’e ait şahadet belgesi okundu ve ailesine teslim edildi.

Şehit Derwîş, sloganlarla toprağa verildi.