İsveç ve Danimarka'da HDP çalışmaları sürüyor

İsveç'in Borlänge ve Danimarka'nın Hillerød kentlerinde, HDP'lilerin seçim çalışmaları sürüyor.

Diktatörlüğe karşı HDP'de buluşan Kürtler ve dostları, herkesi mutlaka sandıklara gitmeye çağırdı.

BORLÄNGE

İsveç’te seçim çalışmalarına hız veren HDP, Dalarna bölgesindeki Borlänge ilinde seçim bürosu açtı.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde çalışma yürütecek olan büronun açılışını Nusaybin Belediye Meclis Üyesi Şefik Duman yaptı.

Açılışta konuşan Duman, 24 Haziran seçimlerinin Türkiye ve Kürtlerin geleceği açısından belirleyici bir önem taşıdığını, seçimlerin demokrasi ile diktatörlük arasında bir seçim olacağını söyledi.

Tüm Kürdistanlılar ve dostlarının ‘Bir oy her şeydir’ şiarıyla hareket etmeleri ve çalışmalarını yoğunlaştırmaları gerektiğini söyleyen Duman, "Eğer potansiyelimizi harekete geçirebilirsek AKP-MHP ittifakını ağır bir yenilgiye uğratabiliriz” dedi.

Dalarna bölgesinde seçim çalışmalarını yürütecek komiteler kuruldu. Seçmenlerin Stockholm’de yapılacak seçimlere katılımlarını sağlamak için otobüslerin tutulması kararlaştırıldı.

HILLEROD

Danimarka’nin Hillerød şehrinde HDP'lilerin seçim çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Şehrin tüm semtlerinde çalışma yürüten HDP'liler, her semtten bir temsilciyle çalışmalarını sürdürüyor. Sêvê Kadın Meclisi'nin Seçim Koordinasyonu öncülüğünde yapılan toplantıya yoğun ilgi gösterildi.

HDP'liler, çalışmaların oldukça verimli geçtiğine dikkat çekerek, herkesin, bulundukları yerde seçim çalışmalarına katılmaları gerektiğine vurgu yaparak, "Gün, mücadeleyi yükseltme günüdür. Baskı ve zulme karşı bulunduğumuz her yerde bir HDP gönüllüsü olarak seçim çalışması yürütmeliyiz" mesajını verdiler.