İşte Rakka çevresindeki çatışmalardan görüntüler

Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde Rakka’nın kuzey batıdaki bazı alanlarda yaşanan şiddetli çatışmalar ANF tarafından görüntülendi.

Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde dördüncü aşama hızlı bir şekilde ilerliyor.  Görüntülerde, Suriye Demokratik Güçleri (QSD) bir köyün yakınında mevzilenerek, DAİŞ çetelerini hedefliyor.  

Alandaki ANF muhabirleri yoğun silah seslerinin duyulduğunu bildirdi. Uluslararası koalisyona bağlı uçaklar da köydeki DAİŞ mevzilerini bombalarken görüntülendi.

Çatışmalar QSD savaşçılarının operasyon yürüttüğü tüm cephelerde var. Kentin doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.  Son 24 saat içerisinde kentin kuzeyinde iki köy daha özgürleştirildi.

Hemrat Köyü ve Medar Köyü, Perşembe günü yaşanan şiddetli çatışmaların ardından DAİŞ çetelerinden kurtarıldı.  Hemrat’a Cuma günü saldırı girişiminde bulunan çetelere ait bomba yüklü bir araç ve 23.5’lik bir doçka silah yüklü araç imha edildi.

Hafta sonundan bu yana kentin kuzey doğusundaki pamuk fabrikası ile bir çok köy kurtarıldı. Fabrika ile Rakka arasında sadece 3 kilometrelik bir mesafe var. Hemrat’ın alınması ile bu cephedeki savaşçılar ile kent merkezi arasında yaklaşık 6 kilometre kaldı. Diğer kurtarılan köylerden Xirbet Xan Rakka’ya 8 kilometre mesafede iken, Rafia mezrası 12 kilometre, Endülüs Köyü 18 kilometrede bulunuyor.  Batıdaki Tabka cephesinin doğusunda Safsafah köyü kurtarıldı. Bu köy Rakka’ya 29 kilometre mesafede yer alıyor. Aynı cephedeki Kerame’ye bağlı Cirka Köyü ile Rakka arasında sadece 15 kilometre kaldı.

Dördüncü hamlenin yeniden aktifleştirilmesinden bu yana demokratik güçler kurtarılan köylerde en az 300 mayını etkisiz hale getirdi.

Mevcut durumda Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nin dördüncü aşaması yürütülüyor. 10 Mayıs günü bir açıklama yapan Fırat’ın Gazabı Hamlesi Eylem Odası Komutanlığı, 15 günlük bir aradan sonra Fırat’ın Gazabı Hamlesi 4. aşamasının tekrar başladığını duyurmuştu. Eylem Odası Komutanlığı, “Güçlerimiz düşman mevzilerini kuşatmayı arttıracak ve kent çevresinden kentin içine yaklaşacaktır” demişti.