İkisi trafik kazasında 3 YPG’li hayatını kaybetti

YPG Basın İrtibat Merkezi, ikisi trafik kazasında, biri geçirdiği ağır hastalık sonucu hayatını kaybeden üç YPG’linin kimlik bilgilerini açıkladı.

YPG Basın İrtibat Merkezi, 2 Eylül günü Kobane’nin Sirin beldesinde meydana gelen trafik kazasında iki savaşçının hayatını kaybettiğini bildirdi. Üçüncü savaşçının ise geçirdiği kalp krizi ardından tedavi gördüğü hastanede kurtarılamadığı bilgisi verildi.

YPG, “2 Eylül günü Kobanê’ye bağlı Sirîn kasabasında aynı bölgede çalışma yürüten 2 arkadaşımız yaşanan trafik kazası sonucu şehadete ulaşmışlardır” dedi.

Her iki YPG’linin kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Berxwedan Rojhilat

Adı Soyadı: Agit Timur

Ana Adı: Zehra

Baba Adı: Emin

Şehadet Yeri ve Tarihi: Sirîn / 2 Eylül 2018

*

Kod Adı: Şêrko Botan

Adı Soyadı: Kadir Uçar

Ana Adı: Zehra

Baba Adı: Sadık

Şehadet Yeri ve Tarihi: Sirîn / 2 Eylül 2018

YPG, “Rojava Kürdistanı’nda DAİŞ saldırılarına karşı bütün askeri hamlelere aktif katılan Berxwedan arkadaş, son olarak görev yürüttüğü Sirîn alanında Şêrko Botan yoldaşımızla beraber geçirdikleri talihsiz bir trafik kazası sonucu şehadete ulaşmıştır” diye ekledi.

Açıklamada, hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden savaşçı içini ise şunlar ifade edildi: “Yaklaşık iki aydır Qamişlo’da kalp rahatsızlığı ve Efrin Çağın Direnişinde yaralanması sonucu tedavi gören Elî Rizgar arkadaşımız, yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen 4 Eylül günü şehadete ulaşmıştır.”

YPG Basın İrtibat Merkezi, “2014 yılından beri Rojava devriminde aktif bir şekilde katılım sağlayan Elî yoldaşımız başta Til Hemîs, Til Berak, Serêkaniyê, Hesekê, Dêrezor’da DAIŞ çetelerine ve son olarak Efrin Çağın Direnişinde işgalci Türk ordusu ve bağlı çete gruplarına karşı derin yurtseverlik bilinciyle görkemli bir mücadele yürütmüştür” diye kaydetti.

YPG’li Elî’nin kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Elî Rizgar

Adı Soyadı: Emrah Dede

Ana Adı: Sultan

Baba Adı: Behri

Şehadet Yeri ve Tarihi: Qamişlo / 4 Eylül 2018