İki şehidin cenazesi toprağa verildi

YPG savaşçısı Ibrahîm Mûsa (Gabarê Serêkaniyê) ve Öz Savunma Güçleri Askeri Beşar Cerbiya’yı son yolculuklarına uğurlandı.

18 Mayıs’ta Fırat’ın Gazabı Hamlesinde şehit düşen YPG savaşçısı Ibrahîm Mûsa (Gabarê Serêkaniyê) ve Öz Savunma Askeri Beşar Cerbiya’yı Dirbêsiyê’ye bağlı Berkevirê Köyü’nde bulunan Şehit Rustem Cûdî Şehitliği’nde düzenlenen merasimle toprağa verildi.

Serêkaniyê ve Dirbêsiyê’den gelen çok sayıda kişinin katıldığı cenaze töreninde konuşan Serêkaniyê Şehit Aileleri Meclisi temsilcisi Elî Xelî şehit ailelerine başsağlığında bulundu ve şehitlerin bölge halklarının birlik gücü olduğunu söyledi. Xelîl, Kuzey Suriye’deki kazanımların şehitlerin sayesinde olduğunu da sözlerine ekledi.

YPG adına konuşan Metîn Polat ise, savaş cephelerinde tüm haklardan gençlerin canlarını vererek bölgeyi çetelerden kurtardığını ifade etti.

Şehit Gabar Serêkaniyê’nin ailesi adına da amcası Xalid Porê konuştu ve Şehit Gabbar’ın tüm bölge halklarının şehidi olduğunu söyleyerek özgürlük savaşçılarının izinde gitme sözü verdi.

Özgürlük savaşçılarının sloganlar eşliğinde toprağa verilmesi ile merasim son buldu.