Çete aileleri Efrîn'den kaçmaya başladı

Efrîn’de son haftalarda Türk ordusu ve çetelerini hedef alan eylemler arttı. Bu sabah da bir patlama geldi. Kente dışarıdan getirilen çete ailelerinin sınır köylerine kaçmaya başladığı öğrenildi.

ANHA’nın haberine göre Perşembe sabahı saat 05.00’te, Efrin kent merkezindeki Demirci Kawa Meydanı yakınlarında bir patlama meydana geldi. Patlamanın sonuçları henüz bilinmiyor.

Ancak yerel kaynaklara göre artan patlamalar ve eylemler ardından, çete aileleri başka yerlerden getirilerek yerleştirildikleri Efrîn’den kaçmaya başladı. Çete ailelerinin, son iki gündür sınır üzerindeki köylere doğru kaçtıkları gözlemlendi.

Bölgeye yerleşen çetelerin, Efrinli sivillerden gasp ettikleri dükkanları ve iş yerlerini boşalttığı da edinilen bilgiler arasında.

Ayrıca Çarşamba günü Efrin kent merkezindeki Demirci Kawa Meydanı yakınlarında, işgalci Türk devletine bağlı El-Sultan Mihemed El-Fatih çeteleri ile 9. Firqa çeteleri arasında yoğun çatışmalar yaşandığı öğrenildi. Her iki tarafın da ölü ve yaralıları olduğu bildiriliyor.

Aynı gün kent merkezindeki Raco ilçesi yolu üzerinde bulunan Newroz Meydanı’nda da bir patlama meydana geldi. Patlamada 3 Türk askeri, bir çete mensubu ile Efrin’e yerleşen 4 Doğu Gutalı çete mensubunun öldüğü, 20’den fazlasının da yaralandığı belirtildi.