9 savaşçı Qamişlo ve Hesekê’de uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen 9 savaşçı Qamişlo ve Hesekê kenti yurttaşları, özgürlük kahramanlarını sonsuzluğa uğurladı.

HESEKÊ

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen 6 YPG savaşçısı Hesekê kentinde düzenlenen kitlesel bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Binlerce kişi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen YPG savaşçıları Elî Qirêş (Agirî), Malik Osman (Zagros), Mahir Sîmo (Numan Hesekê), Silêman Ebdelrezaq (Beyar Hesekê), Mihemed Mihemed (Elî Şêr Hesekê) ve Ehmed El-Saîr (Dehmat Hesekê)’yi Şehit Aileleri Meclisi önünde alarak Dawidiyê köyünde bulunan şehitliğe doğru yola çıktı.

Düzenlenen askeri tören ardından Şehit Aileleri Meclisi adına Fatma Hesen İzet bir konuşma yaparak şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi.

YPG Komutanı Şiyar Delîl de söz alarak, bölge haklının büyük mücadele vererek bölgelerini savunduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Bölge halkı kardeşçe birleşerek düşmana karşı savaşmıştır. Halkımız, demokratik ve özgür bir Suriye için mücadele yürüttü. Kanımızın son damlasına kadar, şehitlerin takipçisi olacağımıza söz veriyoruz.”

Yapılan bir dizi konuşmalarda, şehitlerin fedakarlıklarına değinilerek şehitlerin izlerinden gitme sözü verildi.

Törenin sonunda, şehitlerin kimlik belgeleri okunarak ailelerine sunuldu.

QAMIŞLO

Qamişlo ve Til Hemîsliler de 3 savaşçıyı son yolculuğuna uğurlamak için bir araya geldi.

Binlerce kişi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen Özsavunma Askeri savaşçıları Abdulcebar Hemed, Yehya Hisên ve Samir Xidir’ı son yolculuklarına uğurlamak için, Şehîd Delîl Saroxan Şehitliğinde toplandı.

Şehitlikte, Özsavunma Askerleri, askeri bir tören düzenledi. Ardından da Şehit Aileleri Meclisi adına Abdulezîz Ehmed, Cizre Kantonu Savunma Konseyi adına Abdulehed Gewriyê birer konuşma yaparak, şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Yapılan konuşmalarda, şehitlerin bölge halkının güvenliği için canlarını feda ettiklerine değinildi.

Yapılan konuşmaların ardından, şehitlerin kimlik belgeleri okunarak ailelerine sunuldu.

Şehitlere olan bağlılık sloganları ile özgürlük kahramanları son yolculuğuna uğurlandı.