9 Reqa şehidi sonsuzluğa uğurlandı

Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit olan 9 savaşçı Hesekê’de sonsuzluğa uğurlandı.

Reqa’yı Özügrleştirme Hamlesi’nde şehit olan; Yasir Kirêş (Rojhat Botan), Mihemed El Hisêno (Temir Hesekê), Adnan Silêman (Ebû Mihemed), Ciwan Xidir (Berxwedan Elî), Lûey Cima (Sîdar Emo), Ebdulezîz El Hisêno (Hogir Hesekê), Mehmûd Deham (Aras Hesekê) Ehmed Mihemed (Welîd Baran) ve Ebrahîm Şêxo (Medîn Hesekê) adlı YPG ve QSD savaşçılarını uğurlamak için çok sayıda kişi Heseke Şehit Aileleri Meclisi binası önünde toplandı. Şehitlerin cenazesi konvoyla Hesekê’nin Dawidiyê Köyü’nde bulunan Şehit Dijwar Şehitliği’ne götürüldü.

Şehitlikte yapılan askeri törenin ardından Şehit Aileleri Meclisi adına Hemîd Hesen konuştu. Hesen, bölgenin şehitlerin direnişi ve fedakarlıkları sayesinde özgürleştiğini ve bu sayede bölge halklarının güven içinde yaşayabildiğini ifade etti. Konuşmasının sonunda şehit ailelerine ve silah arkadaşlarına tekrar başsağlığı diledi ve şehitlerin izinden gitme sözünü yineledi.

Törenin devamında YPJ Komutanlarından Sarya Dijwar bir konuşma yaptı. Sarya Dijwar, bölge halklarına seslenerek, tüm saldırganlara karşı birliklerini güçlendirmeleri çağrısında bulundu ve şöyle dedi: “Birliğimizle, Türk devleti ve çeteleri başta olmak üzere tüm saldırılara karşı duracağız. Bir kez daha toplumun tüm kesimlerini savunacağımızın sözünü veriyoruz. Efrin ve Şehba’nın yalnız olmadığını, tüm bölge halklarının Efrin ve Şehba’nın arkasında olduğunu herkes bilmelidir. Efrin ve Şehba özgür iradesiyle zafere elde edecektir.”

Konuşmalar sona erdikten sonra Şehit Aileleri Kurumu Üyesi İlham Bekir şehitlerin şehadet belgesini okudu ve ailelerine teslim etti.

Tören sonunda halk şehit cenazelerini omuzlara alarak şehitliğe kadar yürüdü ve şehitler sloganlar eşliğinde defnedildi.