7 şehit için Dêrik’te uğurlama töreni

Reqa ve Cizre hamlesinde şehit düşen YPG, YPJ ve Asayiş Güçleri üyesi 7 şehit, Dêrik’te düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Dêrik’ten binlerce kişi, Reqa ve Cizre Fırtınası hamlelerinde şehit düşen 6 YPG/YPJ savaşçısı Rebiye Belûs (Cûdî Botan), Perwîn Ferho (Elefteriya Tolhildan), Siyamend Nasir (Xebat Dêrik), Mesut Dorak (Dilgeş Botan), Mahmut Nayman (Xwînrêj Cûdî) ve Azad Donmiz (Gelhat Berxwedan) ile Asayiş Güçleri Üyesi Ebdullah Ehmed’in cenazesini Dêrik Hastanesi’nden alarak Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’ne hareket etti.

Şehitlikte düzenlenen askeri törenin ardından konuşan Süryani Askeri Meclisi Komutanı Berhum Hena şehitlerin ailelerine, akrabalarına, silah arkadaşlarına ve Kuzey Suriye’nin tüm halklarına başsağlığı diledi ve şehitlerin izinden gitme sözünü yineledi. Berhum ayrıca, şehitlerin fedakarlıklarıyla bugünlere gelindiğini ve Kürt, Arap ve Süryani halklarının kanlarının birbirine karıştığını söyledi.

Berhum’un ardından konuşan Cizre Kantonu İç İşleri Konseyi Başkanı Kenan Berekat, komün seçimlerinin başarısını kutladı ve seçim başarısının şehitlerin emekleri ve fedakarlıkları ile gerçekleştiğini vurguladı.

Konuşmalardan sonra şehitlerin şehadet belgesi okundu ve ailelerine teslim edildi. Şehit aileleri yaptıkları konuşmalarda evlatlarının hayallerini gerçekleştirmek için onların gideceklerini dile getirdi.

Tören sonunda şehitlerin cenazesi intikam sözleriyle, şehitlere bağlılık sloganları ve zılgıtlarla defnedildi.