7 şehit Kobanê’de sonsuzluğa uğurlandı

Reqqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde yaşamını yitiren 7 özgürlük savaşçısı Kobanê’de binlerce kişi tarafından sonsuzluğa uğurlandı.

Demokratik Özerk Yönetim Konseyi Üyeleri, YPG/YPJ savaşçıları ve sivil toplum örgütleri üyelerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi, Reqqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen YPG savaşçıları Mihemed Ajar (Rojhat Amara), Mistefa Mûsa (Dilovan Kobanê), Ziyad Remedan (Rustem Serzorî), Hesîm Beyram (Heqî Pîr), Berzan Yelmaz (Xebat Dîrok), Hisên Ebdullah (Egît) ve Ehmed Nasan’ı (Qehreman Korik) Şehit Dicle Şehitliği’nde düzenlenen heybetli bir törenle sonsuzluğa uğurladı.

Şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan törende konuşan YPG Komutanlarından Eziz Xerbistan, şehit ailelerine başsağlığı diledi ve şehitlerin takipçisi olma sözünü yenilediğini belirtti.

Cizre Kantonu Toplumsal İşleri Konseyi Xelil İsmail de yaptığı konuşmada “Şehitlerin kanları sayesinde bu tarihi aşamaya ulaştık. Bugün burada şehitlerin cenazeleri karşısında bir kez daha onların çizgisini takip etme sözümüzü tekrarlıyoruz” dedi.

Şehitlerin aileleri de törende konuştu ve çocuklarının şahadetleriyle gurur duyduklarını belirterek, şehitlerin çizgisini takip edip hedeflerini yerine getireceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Ronahi Ehmed, savaşçıların şahadet belgelerini okuyarak ailelerine teslim etti.

Törenin sonunda savaşçılar arkadaşlarının cenazelerini omuzlayarak sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde sonsuzluğa uğurladı.