6 YPG savaşçısı için Haseke'de kitlesel tören

Rakka ve Şedadê’deki çatışmalar sırasında hayatını kaybeden altı YPG savaşçısı için Hasekê’de kitlesel bir cenaze töreni yapıldı.

Cenazeler, Hesekê Şehit Aileleri Meclisi önünden alındıktan sonra uzun bir araç konvoyu eşliğinde Dawidiyê köyünde bulunan Şehit Dijwar Şehitliği’ne doğru yola çıkıldı. Törene binlerce kişi katıldı.

Savaşçılar Ebdulhekîm Mele Xelef (Nîdal Hesekê), Raman Heskî (Çekdar Cûdî), Mehmûd Tirkî (Orkêş Hesekê) ve Miwefeq El-Eswed (Şêro Hesekê) 19 Mayıs günü Şedadê’nin Malha köyünde hayatını kaybetmişlerdi. Basil Ibrahîm (Şahîn Hesekê) ve Telal Heskî’yi (Bengîn Hesekê) ise 21 Mayıs günü Fırat’ın Gazabı Hamlesi sırasında yaşamlarını yitirmişti.

Cenazeleri taşıyan konvoy, Şehit Dijwar Şehitliği’ne ulaştığında yüzlerce kişi tarafından karşılandı. YPG’lilerin naaşları omuzlarda taşınarak tören alanına getirildi. Bir dakikalık saygı duruşu ve askeri tören yapıldı.

Törende Şehit Aileleri Dayanışma Konseyi adına konuşma yapan Îdan El-Efînî, ailelere taziye dileklerini iletti ve “Bu topraklarda her gün şehitlerimizi uğurluyoruz. Şehitlerimiz bütün halkların onurunu korumak için teröre karşı savaşmış ve onu mağlup etmiştir” dedi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigmasıyla halkların kardeşçe ve ortak bir yaşamı sürdüğünü belirten El Efini, farklı halklara mensup bu şehitlerin direnişinin zaferin teminatı olduğunu dile getirdi.

Törende QSD adına konuşma yapan Heqî Kobanê, altı YPG’li savaşçı şahsında özgürlük mücadelesinde hayatını kaybedenleri andı.

Cizre Kantonu Yasama Meclisi Eşbaşkanı Hekem Xelo, taziye dileklerini iletirken konuşmaların ardından şahadet belgeleri okundu ve ailelerine verildi. Cenazeler daha sonra zılgıtlar ve “Şehit namirin” sloganı eşliğinde toprağa verildi.