3 şehit son yolculuğuna uğurlandı

YPJ savaşçısı Amargi Tolhildan, YPG savaşçısı Mihemed Xezal ile QSD savaşçısı Dilgeş Kobanê, Kobanê’deki Şehit Dicle Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

2 Eylül tarihinde Fırat bölgesinde DAİŞ çetelerinin döşediği mayın patlaması sonucu şehit düşen YPJ savaşçısı Nehide Cuma (Amargi Tolhildan), YPG savaşçısı Mihemed Xezal ile QSD savaşçısı Farûr Mihemed (Dilgeş Kobanê), bugün Şehit Dicle Şehitliğinde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Dicle şehitliğinde düzenlenen uğurlama törenine YPG/YPJ, QSD savaşçıları, sivil toplum kurum üyeleri, Kobanê İç Güvenlik Güçleri üyelerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce Kobanêli katıldı.

YPG/YPJ ve QSD savaşçıları tarafından düzenlenen askeri törenle başladı. Ardından Kobanê Savunma Konseyi Eşbaşkanı İsmet Şêx Hesen yaptığı konuşmada şehit ailelerine baş sağlığı diledi. Hesen, “Kürdistan’ın her dört bir yanından halkının özgürlüğü için canlarını feda eden şehitlerimizle gurur duyuyoruz. Şehitler sayesinde onurlu bir yaşam ve halkların kardeşliğini yaşıyoruz. Şehitlerin mücadelesinin takipçisi olma sözümüzü yeniliyoruz” dedi.

YPG Genel İlişkiler Komitesi üyesi Ebdo Çêlo ise, şehit ailelerine baş sağlığı diledi. Ebdo Çêlo işgalcilere karşı bölge halklarının birliğine dikkat çekerek, Kuzey Suriye’nin tüm bölgelerinden kadın ve erkek savaşçılar sayesinde bölgenin DAİŞ çetelerinden özgürleştiğini, aynı birlik ve ruhla Efrin’in de işgali Türk devleti ve çetelerinden özgürleşeceğini belirtti. Ebdo konuşmasının sonun şehitlerin takipçisi olma sözünü yeniledi.

Reqa bölgesi Şehit Aileleri Komitesi adına konuşan İbrahim Abdullah ise şehitlerin, bölge halkının DAİŞ çetelerinin zulmünden özgürleştirmesindeki rolüne dikkat çekerek, ortak yaşam ve halkların kardeşliği temelinde özgür ve demokratik toplum inşasının gerçekleştiğini belirtti.

Konuşmaların ardından şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.

Şehitler zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.