2 YPG savaşçısı Kobanê’de son yolculuğuna uğurlandı

YPG savaşçıları Mihemed Hiso ile Egîd Keno, Kobanê’de düzenlenen bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Tabqa’da yürüttükleri görev esnasında şehit düşen YPG savaşçıları Rustem Kobanê (Mihemed Hiso) ve Comerd Kobanê’yi (Egîd Keno), Kobanê’de düzenlenen tören ile Şehit Dicle Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Askeri tören ile başlayan cenaze töreninde bir konuşma yapan YPG Komutanı İbrahim Hisên, “Şehitlerin kanıyla bir çok kazanım elde edildi ve bir çok bölge çetelerden özgürleştirildi. Biz şehitlerin mücadelelerini sürdürme sözümüzü yeniliyoruz. Tüm halkımız ülkeleri için canlarını feda edenlerin hedeflerinin takipçisi olmalıdır” dedi.

Kongreya Star üyesi Elmaz Romi ise, şehitlerin mücadelesine sahip çıkacaklarını belirterek şunları söyledi: “Özgür ve demokratik bir ulus, halkların kardeşliği ve kadın özgürlüğü ile örnek bir toplum yaratmak için şehitlere layık olunmalıdır.”

Konuşmaların ardından şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Törende ayrıca Medya Savunma alanlarında işgalci Türk devletinin hava saldırıları sonucu şehit düşen HPG gerillası Mazlum Kobanê’nin de (İsmail Beşar) kimlik bilgileri açıklandı.

Törenin sonunda kitle şehitlerin cenazelerini sloganlar eşliğinde son yolculuğuna uğurladı.