2 YPG savaşçısı Kobanê’de son yolculuğuna uğurlandı

Kobanê’nin Xizênê Köyü’nde görev başında şehit düşen iki YPG savaşçısı Şehit Dicle şehitliğinde düzenlenen bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Kobanê Kantonu’nda yüzlerce kişi görevleri başındayken şehit düşen YPG savaşçıları Ebdilqadir Mihemed (Ebas Kobanê) ve Delîl Ebdela’yı (Lezgîn Kobanê) Şehit Dicle şehitliğinde düzenlenen bir törenle son yolculuğuna uğurladı.

Törene katılan halk YPG/YPJ, TEV-DEM bayrakları ile şehitlerin fotoğraflarını taşıdı. Şehitlikte uğurlama töreni şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Törende Öz Savunma Konseyi adına konuşan Dilbirîn Kobanê, şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, “Şehit Ebas ve Şehit Lezgin, her iki kahraman da tüm saldırılara karşı savaştı. Mücadeleleriyle bu ülkenin çocukları hiçbir zaman düşmana karşı boyun eğmeyeceğini söylediler” şeklinde konuştu.

Törenin devamında konuşan PYD Yönetim üyesi Ehmed Xoce, “Kürt halkının düşmanı her zaman bize küçük bir gözle bakıyor, fakat bu şehitler gibi kahramanlar halkımızı düşünüyor. Biz şehitlerin kanı sayesinde ayaktayız” dedi.

Şehit Eventa Andoq’un annesi Helîm îbrahim ise tüm şehitlerin kendi çocukları olduğunu ifade ederek, “Kızım da tüm Kürt halkının şehididir” dedi.

Konuşmaların ardından Şehit Aileleri Meclisi üyesi şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.

Törenin sonunda iki şehidin cenazesi sloganlarla son yolculuğuna uğurlandı.