Zaxo’da Türk üssü vuruldu: 20 asker öldü

Güney Kürdistan Öz Savunma Güçleri, Zaxo’da Türk üssüne yönelik düzenledikleri bir eylemde en az 20 askerin öldürüldüğünü bildirdi.

Güney Kürdistan Öz Savunma Güçleri, Dihok’un Zaxo ilçesinde bulunan Türk üssünü hedef aldıklarını açıkladı.

Açıklamaya göre eylem 7 Haziran günü 18.00’da Zaxo’nun Bêgova beldesinde yer alan Türk ordusuna ait Girê Bîyê karakoluna yönelik gerçekleşti.

Eylemin bilançosunu açıklayan öz savunma güçleri, “Karakolda bulunan mevzii, barınak ve binaların 2 ayrı koldan ateş altına alan güçlerimiz, etkili vuruşlar sonucunda 20 düşman askerini öldürülürken, karakol yerleşkesinde bulunan 1 askeri araç ve karakol yerleşkesinde bulunan birçok barınak yanarak imha olmuştur” dedi.

Eylemin, Türk devletinin Medya Savunma Alanları’nda ve Güney Kürdistan topraklarında bulunan Xakurkê’ye yönelik işgal operasyonuna bir yanıt olduğu kaydedildi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Eylem ardından işgalci TC ordusu, obüs ve havan topları ile Rusê ve Şundırê köylerinin çevresini bombaladıktan bir süre sonra savaş uçakları Koordine Tepesi ve Şundirê köyü çevresini bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kayıp olmazken, yöre halkına ait bağ ve bahçelerde maddi hasar meydana gelmiştir.”