Zap’ta şehit düşen iki gerillanın kimlikleri açıklandı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Türk işgal güçlerinin 29 Mayıs günü Zap’a yönelik gerçekleştirdiği hava bombardımanında şehit düşen iki gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG-BİM, “İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir” dedi.

İki gerillanın hayatını kaybettiği saldırılara ilişkin şu detaylar verildi:

“30 Mayıs günü saat 00.00 ile 00.30 arasında savaş uçakları Avaşin bölgesine bağlı Tepê Sor ve Dola Konferansê, saat 07.45’te Zap bölgesine bağlı Çemço alanını bombalamıştır.

29 Mayıs günü saat 09.30’da savaş uçakları Zap bölgesine bağlı Werxelê ve Kurojahro alanlarını, saat 22.00 ile 22.30 arasında ise yine Zap bölgesine bağlı Amediye Tepesi’ni bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda Zap bölgesinde Adıl ve Renas arkadaşımız şehadete ulaşmıştır.”

Hayatını kaybeden iki gerillanın kimlik bilgileri de açıklandı:

Kod Adı: Adıl Semsur
Adı Soyadı: Mehmet Çoban
Doğum Yeri: Adıyaman
Anne - Baba Adı: Fatma - Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Mayıs 2019 / Zap

Kod Adı: Renas Botan
Adı Soyadı: Mehmet Zakir Temel
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Reyhan - Şahin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Mayıs 2019 / Zap

HPG-BİM, iki gerillanın mücadele yaşamına ilişkin şunları belirtti: “Adıl Semsur yoldaş, 1986 yılında Adıyaman’da yurtsever bir çevrede dünyaya gelir. Gençlik yıllarında düşmanın Kürt halkına olan zulmünü ve baskısını gören Adıl yoldaş aktif bir şekilde gençlik çalışmalarında yerini alır. Bir süre toplumsal alanda gençlik çalışması yürüten Adıl yoldaşımız, düşmanın baskı ve zulmüne karşı Avrupa’ya çıkmak zorunda kalmıştır. Avrupa’da da çalışmalara katılan Adıl arkadaş, Avrupa’nın kapitalist sistemini kabullenmemiş ve daha aktif bir katılımın sahibi olmak için 2010 yılında gerilla saflarındaki yerini almıştır. Gerilla saflarına katıldığı ilk günden itibaren kaygısızca bir katılımın sahibi olan Adıl arkadaş, üzerine düşen tüm görev ve sorumlukları en iyi şekilde yerine getirmiştir. Kendi öz değerlerinden taviz vermeyen, saf, fedakar ve dürüst bir kişiliğin sahibi olan Adıl yoldaş, çevresinde bulunan arkadaşlara birer örnek olmuştur. Bir çok gerilla alanında aktif görev yürütmüş olan Adıl yoldaş, en zorlu görevleri de sorunsuzca göğüslemesini bilmiştir. Kürdistan’ı yok etmeye çalışan düşmana karşı kendisini yetkin bir gerilla komutanı olarak yetiştiren Adıl yoldaş, her ne koşullarda olursa olsun düşmana karşı mücadele vermek için en ön saflarda mücadele etmeyi tercih etmiştir. Şehit düştüğü son ana kadar da halkına ve Önderliğe olan bağlılığı bizler için militanca yaşamanın nasıl olması gerektiğini göstermiştir.

1990 yılında Siirt’te dünyaya gelen Renas yoldaşımız, 2014 yılında düşmanın Kürt halkına uyguladığı yok etme politikalarına ve Önderliğin özgürlüğü için özgürlük saflarındaki yerini almıştır. Katıldığı ilk günden itibaren arkadaş çevresinde güler yüzlülüğü, temizliği ve fedakarlığı ile tanınan Renas yoldaşımız, Önderlik felsefesi ile kendini geliştirerek yetkin bir gerilla olmuştur. Hareketin verdiği tüm görevleri eksiksiz bir şekilde yerine getiren Renas yoldaşımız, kaldığı tüm alanlarda pratikçiliği ile ön plana çıkmıştır. Sahip olduğu ideolojik bilinç, örgütsel duruş ve cesareti ile öne çıkan Renas yoldaş, düşmana karşı aktif mücadele içerisinde olmuştur.”

Açıklama, “Şehadete ulaşan Adıl ve Renas yoldaşlarımızın başta aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkının başı sağ olsun diyor ve anılarını mücadelemizi zafere taşıyarak yaşatacağımızın sözünü veriyoruz” ifadeleriyle son buldu.