Zap’ta 3 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın Zap alanında gerçekleştirdiği eylemlerde 3 işgalci Türk askeri cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Güçlerimizin Zap’ta gerçekleştirdiği eylemlerde 3 işgalci cezalandırılmıştır. İşgalci Türk ordusu gerilla direniş mevzilerini 1 kez kimyasal silahlarla bombalamış, plastik malzeme ve araba lastikleri yakarak direniş mevzilerine yönlendirmiştir. Aynı zamanda onlarca kez de obüs ve ağır silahlarla bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemler ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

9 Ocak 09:20 ve 09:40 saatlerinde Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla 2 kez vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

9 Ocak saat 11:00’da Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

9 Ocak saat 16:30’da Amediyê’nin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri 1 kez kimyasal silahlarla bombalanmıştır. Aynı zamanda plastik malzeme ve araba lastikleri yakılarak çıkan zehirli dumanlar direniş mevzilerine yönlendirilmiştir.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

9 Ocak’ta Girê FM ve Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri obüs ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.”