Zap’ı hedefleyen operasyon gücüne ağır darbe

Zap bölgesini hedefleyen Türk ordusuna ağır darbe vuruldu. Xeregol’deki çatışmalarda 30 asker öldürüldü. Gever’de ise 1’i yarbay, 2’si astsubay toplam 5 asker öldürüldü.

Medya Savunma Alanları’na bağlı Zap bölgesini hedefleyen Xeregol operasyonu Türk ordusu için hezimet oldu. Dün gece yarısı başlayan çatışmalarda 30’a yakın asker öldürüldü.

Bölgedeki çatışmaları takip eden ANF muhabirlerinin aktardığı bilgiler şöyle:

Türk ordusu dün akşam gece yarısında kadar Çukurca istikametindeki Xeregol bölgesini yoğun bir şekilde bombaladı. Gece saat 00.40 sularında Türk ordusu Xeregol tepesine Skorsky helikopterlerle indirme yapmaya başladı. Gerillaların karşılık vermesi üzerine başlayan şiddetli çatışmalar devam ediyor. Şu saatlere kadar 30’a yakın askerin öldürüldüğü ve çok sayıda askerin ise yaralandığı bildirildi.

Bölgedeki çatışmalar ve hava saldırıları devam ediyor.

1 YARBAY, İKİ ASTSUBAY VE 2 ER ÖLDÜRÜLDÜ

Diğer yandan, Hakkari’nin Yüksekova (Gever) ilçesi Esendere Belesi Tabur komutanının da aralarında bulunduğu 5 asker öldürüldü.

ANF’nin yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Yarbay rütbesi taşıyan Esendere Tabur komutanı, yanındaki 2 astsubay ve 2 askerle dün sivil bir araçla Yüksekova’dan Esendere’ye gittikleri sırada Siluk köyü yakınlarında daha önce yola döşenen el yapımı patlayıcının patlaması üzerine öldü. Gerillaların patlama esnasında B-7 roket de kullandıkları bildirildi.

Eylemden sonra bölgede başlayan operasyon ve hava saldırıları sürüyor.

BARZAN’DA 6 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Barzan mıntıkasındaki Koordine tepesi ve Şehit Munzur alanındaki operasyon gücüne dün yapılan eylemlerde de 6 asker öldürüldü.

HPG AÇIKLAMA YAPACAK

HPG Basın İrtibat Merkezi önümüzdeki saatlerde eylem ve operasyonlara ilişkin açıklama yapacak.