Zagros: Faşizm daha da saldırganlaşabilir

YJA STAR Komutanlarından Sorxwîn Zagros, tüm zorbalığına rağmen kayyum rejiminin onaylanmadığını, metropollerde de kaybettiğini işaret ettiği AKP-MHP faşizminin daha saldırganlaşabileceğini söyledi.

YJA STAR komutanlarından Sorxwîn Zagros ile HPG komutanlarından Zerdeşt Sîpan, AKP’nin seçim sonuçlarından ders çıkararak Kürtleri imha siyasetinin sürdürülemeyeceğini kabullenmesi gerektiğini, ancak gerillanın her olasılığa hazırlık olarak mücadeleye devam edeceğini belirtti.

YJA STAR komutanlarından Sorxwîn Zagros, HDP’nin Türkiye illerinde AKP-MHP ittifakına kaybettirme, Kürdistan’da da kayyum rejimine son verme stratejisinin başarılı bir sonuç ortaya çıkardığını söyledi. DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde devam eden direnişin, faşizme karşı ciddi bir karşı duruşu ortaya koyduğunu, bunun da seçimlere etkisinin yadsınamayacağını vurguladı. “Faşizme boyun eğmeyeceğiz, Türkiye halklarını da özgürleştireceğiz” duruşunun seçim sonuçlarında da görüldüğünü kaydeden Zagros, sarsılmaya başlayan faşizmin daha saldırganlaşabileceğinin altını çizdi. Zagros, “Bunun karşısında da beklenilen duruşun sahibi olmaya söz veriyoruz. Erdoğan’ın tekçilik hayalleri çöpe gitmiştir. Yerel seçimlerde kayyum siyasetini panzerlerin ve postalların gölgesinde onaylatmak istiyorlardı fakat bu siyaset tüm baskılara rağmen tutmamıştır” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan tarafından tanınan şans ve fırsatların AKP ve lideri tarafından heba edildiğini hatırlatan Zagros, “Bugün baş aşağıya gidişi yaşıyor, tüm saldırgan tavırlarının nedeni de aslında budur. Türkiye halklarının kanı üzerinden siyaset yürütmeye son vermelidir. Özgürlük Hareketi gerillaları olarak bedeli ne olursa olsun mücadelemizi yürüteceğiz” şeklinde konuştu.

İŞE YARAMADIĞINI GÖRMELİLER

HPG komutanlarından Zerdeşt Sîpan da AKP-MHP iktidarının, Kürt halkına yönelik soykırım siyasetinin artık işe yaramadığını görmeleri gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi: “AKP’nin 17 yıllık ittifakı sarsılmıştır ve çöküşe doğru gidiyor. Bunu görebiliyoruz, bu kadar saldırgan olabildiklerine göre kendileri de görüyor olmalı. Yerel seçimlerde yapılan tüm oyunlara, oy kaydırmalara, tehdit, şantajlara rağmen büyük bir karşı duruş söz konusudur. Yine özellikle AKP’nin Kuzey Kürdistan’da kayyum siyaseti tutmamıştır. Kürt halkı, tercihini yapmıştır. Yine kayyum atama tehditlerine rağmen ortaya çıkan tablo karşısında iyi düşünmelidirler.”

Türkiye ekonomisinin, siyasetinin nabzının attığı tüm merkez kentleri kaybettiğine dikkat çeken Sîpan, “AKP-MHP faşizminin seçim gecesi bile medya üzerinden uygulamak istediği algıya şahit olduk. YSK bile ayıplarını kapatamadığı için seçimin ertesi sabahı İstanbul için çıkıp ‘kaybettik’ açıklaması yapmak zorunda kaldılar. Bu aynı zamanda basaciretsizliğin büyük bir göstergesidir. Faşist iktidar ve Erdoğan Kürtlerin oyunu alamamıştır, bu da derslerin en büyüğüdür” dedi.