Yüzlerce genç gerilla saflarına katıldı

Komalên Ciwan ve Komalên Jinên Ciwan geçtiğimiz aylarda başlattığı “Serî Hilde” hamlesi kapsamında yüzlerce genç gerilla saflarına katıldı.

Medya Savunma Alanları’nda basın açıklaması yapan yüzlerce genç gerilla saflarına katıldıklarını duyurdu.

Komalên Ciwan ve Komalên Jinên Ciwanên geçtiğimiz aylarca başlattığı “Serî Hilde” hamlesi kapsamında gerilla saflarına gençler katılmaya devam ediyor.  

Gerilla saflarına katılan gençler, bugün Medya Savunma Alanları’nda basın açıklaması yaptı.

Nuçe Ciwan’in geçtiği habere göre, törende, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posteri, PKK ve Komalên Ciwan bayrağını açtılar.

Basın açıklamasını gençler adına Simko Cûdî okudu.

Açıklama şöyle:

“Faşist ve kan emici Türk devleti yüz yıldır Kürt halkının varlığına karşı inkar, imha ve soykırımcı politikalar yürütüyor. Bu çerçevede Kürt halkını ortadan kaldırmak için Dêrsîm, Geleyê Zîlan, Roboskî ve Cizîra Botan gibi yüzlerce soykırım gerçekleştirdi. Yüzlerce köyümüzü yaktılar, şehirlerimizi yıktılar. Milyonlarca halkımızı zor ile dünyanın dört bir yanına göç ettirdiler. Kürdistan’ın zenginliğini ve doğasını talan ve yok ettiler. Önder Apo, doğuş devrimi ve özgürlük ile bu faşist ve soykırımcı politikalara son verdi. Kürt halkını, ölümün kenarından çevirdi ve devrimin öncülüğü rolüne taşıdı. Önder Apo 15 Şubat komplosunu da yendi ve bugün Ortadoğu özgürlük devrimine kendini feda ederek, faşizmin politika ve saldırılarını boşa çıkarttı. Kazanımları ve özgürlüğü Kürt halkına armağan ederek halkların kırmızı çizgisi oldu. Son günlerde kutsal şehitlerimizin kemikleri ve mezarlıkları Türk ordusu çetelerinin saldırılarının hedefi olmuş. Aynı zamanda Kuzey, Güney ve Rojava da özellikle de şimdi Efrîn’de bütün güç ve saldırganlığı ile saldırıyor. Ölüm ve köleliği bir kez daha halkımıza dayatıyor. Bu nedenden dolayı Kuzey, Rojava ve Kuzey Suriye’li gençler olarak Komalên Ciwanên’in başlattığı “Serî Hilde” hamlesi kapsamında, kutsal ve kırmızı çizgimiz olan Önder Apo ve şehitlerimizin mezarlıklarına Türk devleti tarafından yapılan saldırılarına karşı başkaldırıp özgürlük gerillaların saflarına katıldık. Bu esas üzerine Türk devleti çok iyi bilsin ki faşizmden hesap sorma ve intikam almamız çok büyük olacak. Bu özgür dağlardan bütün Kürdistan gençligine ve özgürlük isteyenlere çağrı da bulunuyoruz; Önder Apo’nun özgürlüğü için, şehitlerin intikamı, Efrîn’in savunmasi için siz de başkaldırın ve yerinizi gerilla saflarının yanına katın.”