YPS’den Van’da bir dizi eylem

YPS Basın Merkezi, Van’da Şehit Demhat Faraşin biriminin işgalci Türk ordusuna yönelik bir dizi eylem yaptığını açıkladı.

Resmi internet sitesinde açıklama yapan YPS Basın Merkezi, YPS’nin Şehit Demhat Faraşin biriminin Van’da eylemler yaptığını açıkladı.

YPS Basın Merkezi açıklamasında şunlar belirtildi: “8 Ağustos günü Van Merkez'e bağlı Xaçort mahallesinde bir zırhlı aracının geçişi sırasında YPS ve YPS-Jin birimlerimiz el bombalarıyla aracı darbeledi. Gerçekleştirilen bu eylemde düşman güçlerinin ölü ve yaralıları netleştirilemezken birimlerimiz sağlam bir şekilde üs bölgelerine ulaştı.

VAN’DA AJANALAŞTIRMA ŞEBEKESİNE KARŞI EYLEMLER

Van merkeze bağlı Karşıyaka mahallesinde bir şebeke halinde ajanlık faaliyeti yürüten Taner Ünal adlı şahıs, YPS birimlerimiz tarafından daha önceden uyarılmıştı.

Bu şahısın uyarıları dikkate almayıp ajanlık faaliyetlerine devam etmesi üzerine 5 Ağustos günü akşam saat 07:30'da Van Merkez'e bağlı Karşıyaka mahallesinde YPS ve YPS-JIN birimlerimiz bu şahsı cezalandırmıştır.

Van merkezde ajanlık faaliyeti yürüten ve daha önce şehit düşen YPS üyelerimizin şahadetinde parmağı olan Ömer Altay isimli şahıs, birimlerimiz tarafından uyarılmasına rağmen ajanlık faaliyetlerine devam etmiştir. Buna karşın 21 Mart 2017 tarihinde Van merkezde YPS birimlerimiz bu şahsı cezalandırmıştır.

Bu eylemler Şehit Demhat Feraşin birimimiz tarafından gerçekleştirilmiştir.”