YPG: Türk ordusunun işgal girişimleri sonuçsuz kalmıştır

YPG Basın Merkezi, Türk ordusunun Rojava’ya yönelik saldırılarının bir haftalık bilançosunu açıkladı.

Efrin’e yönelik saldırılara dikkat çekilen YPG açıklamasında, ‘’İşgalci Türk ordusunun Efrin’e yönelik işgal girişiminin başarısız olmasından sonra bu kez Kobanê’yi işgal etmek istemiş ancak güçlerimizin yanıt vermesiyle Türk ordusunun bu girişimleri de sonuçsuz kalmıştır’’ denildi.

YPG açıklamasında, Türk ordusu ve çetelerinin son 7 günde Rojava topraklarına yönelik saldırılarına ilişkin şu bilgiler verildi:

04.08.2017 tarihinde saat 10.30’da Türk ordusuna bağlı çeteler, havan toplarıyla Efrin’e bağlı Şêrewa ilçesinin Başemrê, Bircikê Silêman ve Basûfanê köylerine saldırmıştır. Çeteler bu kez Barîn tepesi cephesinde mevzilendirme çalışmaları yapmak isterken güçlerimiz tarafından fark edilmiş, güçlerimiz BKC silahıyla karşılık vermiştir. Çeteler çaresiz alandan kaçmak zorunda kalmıştır. Ayrıca aynı gün Türk askerleri ve ona bağlı çeteler Efrin’in Şera ilçesinin Maranez köyü ve Berada Malikiyê alanına obüs ve havan topları ile ağır silahlarla saldırmıştır. Diğer taraftan Türk ordusuna ait savaş ve keşif uçakları batı Kobanê semalarında uçuş gerçekleştirmiştir.

05.08.2017 tarihinde saat 09.00’da Ezaz hastanesinin yakınından güçlerimize top atışı gerçekleştiren Türk ordusuna ait bir tank, güçlerimiz tarafından hedef alınmış ve vurulmuştur. Tank imha edilirken çetelerin ölü ve yaralı sayısı hakkında net bir bilgi elde edilememiştir. Güçlerimizin yanıt vermesinden sonra saat 11.00’de Türk askerleri ve ona bağlı çeteler Maranez, Beradê Malikiyê, Eleqînê ve Eyn Deqnê alanlarına obüs topları ve ağır silahlarla saldırmıştır. Ayrıca aynı gün çeteler, Efrin’in Cindirêsê ilçesine bağlı Barîn tepesi cephesinde mevzi yapmak isterken güçlerimiz tarafından fark edilmiş, güçlerimiz BKC silahıyla çetelere karşılık vermiştir. Çeteler geri çekilmek zorunda kalmıştır. Çeteler bu kez doçka silahlarıyla Barîn tepesine saldırmıştır. Türk ordusu ve ona bağlı çeteler, obüs toplarıyla da Efrin’in Şera cephesindeki Qestelê tepesi, Baflonê, Vîla Qadî ve Eleqînê’ye saldırmıştır. Diğer taraftan Türk askerleri Kobanê’ye bağlı Siftek köyüne ağır silahlarla saldırmıştır. Güçlerimiz aynı anda Türk askerlerinin saldırısına karşılık vermiştir.

06.08.2017 tarihinde 00.00 ile 04.00 saatleri arasında Türk ordusuna bağlı çeteler Malikiyê ve Maranez köylerine obüs ve havan topları ile doçka silahlarıyla saldırmıştır. Yine aynı gün Türk askerleri ve çeteleri Şera ilçesine bağlı Belûniyê köyüne obüs toplarıyla saldırmıştır. Ayrıca Eyn Deqnê, Belûniyê, Maranez köyleri ile Qestelê, Şehit Şilan ve Îska tepelerine obüs, tank, doçka ve BKC silahlarıyla saldırmıştır. Diğer taraftan Türk askerleri batı Kobanê’nin sınır hattında bulunan Boban köyü yakınlarından Rojava topraklarını ihlal ederek sınırı geçmiştir. Güçlerimizin birkaç uyarı ateşi açması sonucu Türk askerleri geri çekilmek zorunda kalmıştır. Türk askerleri bu kez doğu Kobanê sınır hattında yer alan Mizidawît köyüne orta otomatik silahlarla saldırmıştır.

07.08.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler, Efrin’in Cindirêsê ilçesindeki Barîn ve Baz tepelerine doçka silahlarıyla saldırmıştır. Ayrıca Cerablus köprüsü yakınlarında yol yapmak isteyen çeteler, güçlerimiz tarafından fark edilmiş ve vurulmuştur. Çeteler çaresiz geri çekilmek zorunda kalmıştır.

08.08.2017 tarihinde Türk ordusu ve komutası altında hareket eden çeteler, Efrin’e bağlı Şera ilçesinin Belûniyê, Maranez, Eleqîn, Baflonê ve Beradê Malikiyê alanlarına havan, obüs ve tanklarla saldırmıştır. Ayrıca Türk ordusuna bağlı çeteler, Efrin’in Cindirêsê ilçesine bağlı Şehit Şilan tepesine doçka silahıyla saldırmıştır.

09.08.2017 tarihinde Türk ordusunun keşif uçakları Eleqînê û Baflonê alanları üzerinde uçmuştur. Ayrıca çeteler havan toplarıyla bu alanlara saldırmıştır. Yine aynı gün çeteler, Maranez ve Eyn Deqnê köylerine obüs toplarıyla saldırmıştır.

10.08.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler, Efrin’in Cindirêsê ilçesindeki Baz tepesi cephesine saldırmak istemiştir. Güçlerimizin fark etmesiyle çatışma çıkmış, çıkan çatışmada bir çete öldürülmüştür. Ayrıca çeteler Efrin’in Şera ilçesine bağlı Maranez köyüne doçka ve BKC silahlarıyla saldırmıştır.”