YPG’nin son danışma grubu da Minbic’ten çekildi

Minbic Askeri Meclisi Komutanlığı, YPG’nin Minbic’de bulunan son danışma grubunun da görevlerini tamamlayarak kentten çekildiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Minbic Askeri Meclisi Genel Komutanlığı YPG’nin Minbic’de bulunan son danışma grubunun da çekildiğini duyurdu.

“Minbic Askeri Meclisi olarak; YPG’nin son danışma grubunun da Koalisyon iş birliği ile savaşçılara eğitim verme görevlerini tamamlayarak 15 Temmuz 2018’de Minbic’den çekildiğini duyuruyoruz” denilen açıklamada şunlar belirtildi:

“Minbic Askeri Meclisi’nin 4 Nisan 2016’da kuruluşunun ardından, 1 Haziran 2016’da başlayan Minbic’i özgürleştirme hamlesi hazırlıkları için Halk Savunma Birlikleri YPG ve Uluslararası Koalisyon’dan destek istemiştik.

Minbic Askeri Meclisi ve YPG, Uluslararası Koalisyon ile iş birliği ile 15 Ağustos 2016’da kenti özgürleştirdi, güvenliğin sağlanmasının ardından binlerce kişi kente geri döndü.

16 Kasım 2016’da Minbic Askeri Meclisi olarak Minbic’in askeri ve güvenlik sorumluluğunu üstlendik. YPG, resmi bir açıklama ve askeri bir törenle kentten çekildi. Kentin savunması alanında kurumlaşma ve örgütlenme çalışmalarımıza devam ettik. YPG’den askeri bir danışma grubunun Minbic’de kalmasını ve Uluslararası Koalisyon iş birliği ile meclis savaşçılarına eğitim vermesini talep ettik. İki yılın ardından Meclis artık eğitimleri devam ettirebilecek düzeye geldi. Bu temelde YPG ile yapılan anlaşma sonucu askeri danışma grubunun bir kısmı 3 Haziran’da, bugün de görevlerini tamamlayan son grup kentten çekildi.

Minbic Askeri Meclisi olarak bir kez daha YPG’ye ve askeri danışma grubuna meclisimize desteklerinden dolayı; ayrıca Uluslararası Koalisyon güçlerine teşekkür ediyor, kentin çetelerden kurtarılmasındaki direnişlerini selamlıyoruz.”