YPG Genel Komutanlığı, Komutan Karker Eriş ve 7 savaşçıyı andı

YPG Genel Komutanlığı, Çağın Direnişi Komutanı Karker Eriş ve 7 YPG savaşçısını andı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Genel Komutanlığı, “Sözü ve özü bir olan, her anını emekle yaratan, yarattığı değerler ile yüreğinde eşsiz bir saygı ve sevgiyi taşıyan Komutan Karker bu tarihi direniş savaşında işgalciliğe karşı fedai bir ruhla direniş savaşı vermiş ve şehitler kervanına katılmıştır” dedi.

İşgalci Türk devletinin Rojava devriminin büyük fedakarlık sonucu elde ettiği kazanımlara karşı işgal ve imha saldırılarını her fırsatta sürekli sürdürdüğünü belirten YPG Genel Komutanlığı şunları belirtti: “Rojava devrimine karşı, 2013 yılında El Nusra çeteleriyle başlayan bu süreç 2014 yılında DAIŞ çeteleriyle ve 2017 yılı sonuna kadar amansız bir saldırı biçimiyle devam etmiştir. Her türlü çete yapılanması adıyla gerçekleşen bu imha ve işgal saldırılarına karşı halkımızın büyük fedakarlıklar ile oluşturduğu gücü direniş savaşını yürütmüştür. YPG-YPJ birliklerimiz ile QSD güçleri 2018 yılının ilk ayıyla birlikle işgalci TC devletine ve El Kaide bağlantılı çete gruplarına karşı büyük bir direniş savaşı yürütmüştür. Türk devleti ve çete yapılanmaları ilk kez doğrudan bu işgal hareketine girişerek gerçek yüzünü ortaya sermiştir. İlk kez tarihin de tanık olduğu bu amansız direniş savaşı iki ay boyunca Efrin de YPG-YPJ güçlerimiz öncülüğünde halkımızın büyük desteğiyle fedai bir ruhla kesintisiz bir tarzda devam etmiştir. Yaşanan bu görkemli ve tarihsel direnişi üstlendikleri öncülük rolüyle yerine getiren ve tarih sayfasına nakşeden kahraman şehitlerimiz olmuştur. Efrin direnişini tüm insanlığa ve çağımıza mal eden yüzlerce şehit yoldaşımızla birlikte duruşu, fedakarlığı ve eşsiz emeğiyle sergileyen Komutan Karker Êrîş yoldaşımız olmuştur.

Rojava devrim mücadelesine seferberlik döneminde katılan, adının taşıdığı anlam bütünlüğünde bir yürüyüşü sergileyen Komutan Karker, benzersiz bir duruş sahibi olarak en son Efrin direniş savaşında yerini en ön saflarda almıştır. Kürdistan halkının her parçadaki özgürlük savaşını yürekten sahiplenen Komutan Karker sergilediği mücadele yürüyüşüyle Efrin direniş sembolleri arasında yerini almıştır. Sözü ve özü bir olan, her anını emekle yaratan, yarattığı değerler ile yüreğinde eşsiz bir saygı ve sevgiyi taşıyan Komutan Karker bu tarihi direniş savaşında işgalciliğe karşı fedai bir ruhla direniş savaşı vermiş ve şehitler kervanına katılmıştır.

Fedakarlığın, emeğin sembolü olan Karker Eriş yoldaşımız başta olmak üzere Adıl Sinan, Bahoz Amed, Çem Rojhelat, Egid Faraşin, Redur Suruç, Şoreş Solhan ve Zilan Beritan arkadaşlarımızı saygı ve minnetle anıyor, ortaya çıkardıkları büyük direniş ruhunu yaşatacağımızı belirtiyoruz.”