YNK’li Mehmud: Referandum için parlamento aktifleşmeli

KDP’nin Kerkük teşkilatında aylık olağan toplantılarını gerçekleştiren siyasi partiler, Güney Kürdistan için yapılacak referandumun Kerkük’ü de kapsaması istedi.

Kerkük’te her ay ildeki tüm siyasi parti teşkilatlarının katılımıyla aylık gelişmelerin değerlendirildiği olağan toplantı gerçekleştiriliyor. Bu ay yapılan toplantıda temel gündem bölgede ve Kerkük’te yapılacak referandumlar oldu. 

Toplantı sonrasında siyasi parti Kerkük il teşkilatları adına açıklama yapan KDP Kerkük İl Teşkilatı Sorumlusu Slah Delo, "Biz bugünkü toplantımızda bölgede ve Kerkük’te yapılması tartışılan referandumları tartıştık. Kerkük’teki partiler olarak bölgede bağımsızlık referandumunun yapılmasının yanındayız" dedi.

MAHMUD: DAHA ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER VAR

Referanduma ilişkin toplantı sonrası ANF’ye konuşan Kerkük YNK İl Teşkilatı Başkan Yardımcısı Rewend Meḧmud ise, "Referandumdan önce siyasi partilerin kendi aralarındaki sorunları çözmesi gerekir. Bununla birlikte bölge parlamentosunun da işlevsel kılınması lazım. Tüm bunlar yapıldıktan sonra referanduma gitmek en sağlıklı yöntemdir. Aksi durumda parlamentonun işlemediği bir yerde referandumun gerçekleştirilebileceğine de inanmıyorum" açıklamasında bulundu.