YNK’li Ehmed’den Diyar Xerîb için başsağlığı

YNK Merkez Dış İşleri Sorumlusu Şahnaz İbrahim Ehmed, KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Diyar Xerîb için başsağlığı mesajı yayımladı.

YNK Merkez Dışişleri Sorumlusu Şanaz İbrahim Ehmed, Türk devletinin 5 Temmuz’da Kandil’e düzenlediği hava saldırısında yaşamını yitiren KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Diyar Xerîb’in (Helmet) şehadetine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

'KÜRT DÜŞMANLARI VE İŞBİRLİKÇİLERİ ŞEHİT ETTİ'

Açıklamada, "Heval Diyar Xerîb Kürt düşmanlarının ve işbirlikçilerinin eliyle şehit edildi” denilerek, şunlar kaydedildi:

"Heval Diyar Xerîb büyük fedakârlıklarla uzun yıllardır Kürdistan özgürlük mücadelesinde yerini almıştı. Ailesine, KCK Başkanlık Konseyi üyelerine ve Kürt halkına başsağlığı diliyorum. Heval Diyar Xerîb’in mücadele ve çalışmaları önünde saygı ve minnetle eğiliyorum.

Heval Diyar Xerîb, Kürt halkının düşmanları ve işbirlikçilerin eliyle şehit edilmiştir. Bu bize çok büyük bir acı vermiştir. Heval Diyar Xerîb Kürdistan topraklarını korumak için onuruyla Kürdistan’ın ölümsüz şehitler kervanına katıldı. Heval Diyar Xerîb’in mücadelesi Kürt halkının hafızasında her zaman canlı kalacaktır.

Heval Diyar Xerîb’in uğruna canını verdiği mücadele sonuna kadar devam edecektir. Tüm arkadaşları selamlıyorum.”