YNK’den ‘yeni hükümet’ açıklaması

YNK Sözcüsü Seedi Ehmed Pire, seçim sonuçlarını ‘olumlu’ bulduklarını ve yeni hükümetin kurulması için kapılarının açık olduğunu söyledi.

Güney Kürdistan’da 30 Eylül günü yapılan parlamento seçimlerinin sonuçları 20 gün sonra açıklandı. Bunun üzerine partilerden tepkiler gelmeye başladı. YNK ve KDP dışındaki diğer siyasi partiler sonuçlara itiraz ediyor. 9 üyeden oluşan Kürdistan Bölgesi Seçim Kurulu’nun 4 üyesi de sonuçları veto etti.

Sonuçların açıklamasından sonra gözler yeni hükümetin kurulmasına çevrildi. Irak Cumhurbaşkanlığı ve Kerkük Valiliği konusunda karşı karşıya gelen YNK ve KDP’nin bu konuda nasıl bir yol haritası izleyecekleri net değil.

Konuya ilişkin Hewler’de basın toplantısı düzenleyen YNK Politbüro Sözcüsü Seedî Ehmed Pîre, yeni hükümet için kapılarının açık olduğunu söyledi.

KDP ve YNK arasındaki çelişkilere de değinen YNK Politbüro Sözcüsü Seedî Ehmed Pîre, “Bu çelişkiler bizim aramızdadır. Fakat bu hükümeti yürütemezler, sorunlarını çözemezler anlamına gelmez” diye konuştu.