YJA Star gerillası Havin, Qendil’de kitlesel törenle uğurlandı

YJA STAR gerillası Havin Nisebin kod adlı Medine Çetin, Qendil’de düzenlenen bir törenle toprağa verildi.

3 Aralık 2018’de hayatını kaybeden YJA Star gerillası Medine Çetin için Qendil’deki Şehit Mehmet Karasungur Şehitliği’nde bir tören düzenlendi. 1976 Mardin/Nusaybin doğumlu, Çetin 1991 yılında PKK saflarına katılmıştı.

Çetin’in cenazesi kadınlar tarafından karşılanırken, törende “Şehit namirin” sloganı atıldı.

Güney (Başûr) ve Doğu (Rojhılat) Kürdistan’dan çok sayıda kişinin katıldığı törende, gerillanın tabutu HPG ve PKK bayraklarına sarıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının taşındığı törende bir konuşma yapan Tevgera Azadi Eş Genel Başkanı Şilan Şakir, hayatını kaybeden özgürlük savaşçılarının ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

Gerilla Havin’in 1991’den bu yana mücadele içinde olduğunu belirten Şilan Şakir, “Şehit Havin bütün gücü ve iradesiyle çalışmalarda ve mücadelede yer aldı. Hem Medya Savunma Alanlarında mücadele etti hem de Türk devletinin zindanlarında direndi” dedi.

Şakir, şunları ekledi: “Bakur, Rojava ve Başurê Kürdistan’da çalışmalarını başarıyla gerçekleştirdi. Bizler şehit Havin’in yoldaşlarıyız ve mücadelesini esas alacağız. Komplocular saldırılarla, Şehit Havin’in ve bütün şehitlerin isteklerine engel olmak istiyor. Ama Havin yoldaş gibi mücadeleciler olduğu sürece komplocuların saldırıları yenilgiye uğrayacak, mücadele kazanacaktır.”