YJA Star gerillalarından eylem: 4 asker öldürüldü

YJA Star gerillaları, Şemzînan’a bağlı Bêzelê alanındaki Sivri Tepesi’ndeki askerlere yönelik bir eylem gerçekleştirdi. Eylemde 4 asker öldürüldü, 1 asker de yaralandı.

 

 

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve hava saldırılarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

11 Mart günü saat 10.15’te YJA Star güçler tarafından, Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Bêzelê (Aktütün) alanındaki Sivri Tepesi’nde konumlanan işgalci TC askerlerine yönelik olarak bir eylem düzenlendiğini belirten HPG, “Tepede bulunan nöbet kulübesi, çevresinde toplanan askerlerin hedeflenip etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 4 asker öldürülmüş, 1 asker de yaralanmıştır. Eylem ardından alanı obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalayan işgalci TC ordusu saat 20.00 sularında zırhlı araçlar ile ölü ve yaralı askerleri tepeden uzaklaştırmıştır” dedi.

HAVA SALDIRILARI

HPG açıklamasında hava saldırılarına ilişkin de şu ayrıntılar yer aldı:

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda:

11 Mart günü saat 06.30 ile 09.00 arasında savaş uçakları Zap bölgesine bağlı Sida alanı ile Gare bölgesine bağlı Kani Sarkê Köyü çevresini bombalamıştır.

12 Mart günü (bugün) saat 08.45’te savaş uçakları yine Zap bölgesine bağlı Kunişka alanı ile Şehit Şahin Tepesi’ni bombalamıştır.

Düzenlenen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”