YJA Star, Öcalan’ın 69’uncu doğum gününü kutladı

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 69’uncu doğum günü olan 4 Nisan’ı bir mesajla kutladı.

Yazılı bir mesaj yayınlayan YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, “İnsanlığın, hakikatin ve erdemin emsalsiz temsilcisi ve topluma özgür birey olma yolunda ışık tutan Önderliğimizin 69. doğum gününü ve özelde Kürt kadının ve halkının olmak üzere tüm halkların yeniden doğuş günü olan 4 Nisan’ı kutluyor, tüm halkımızı özgür yarınlarda Önder Apo ile buluşma umuduyla selamlıyoruz” dedi.

Mesajda, Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan’ın, “soykırım kıskacında olan, imha ve inkârın eşiğine gelmiş olan Kürt halkının yeniden doğuş günü” olduğu belirtildi.

YJA Star şöyle devam etti: “Çünkü soykırım kıskacında olan ve bunu kabullenen bir halkın varlık hali aslında ölüm halidir. Bu ölüm halini yaşayan Kürt halkı Önder APO ile birlikte özgür toplum olarak yeniden doğuşunu gerçekleştirmiştir. Tarih ve halklar böylesi Önderleri ortaya çıkarmasaydı, bizler bugün özgür ve ahlaki bir toplumu yaratma iddiasını gösteremezdik. Bu nedenle 4 Nisan’da yalnızca Önderliğimiz dünyaya gelmemiştir; onunla birlikte, halkların, toplumların binlerce yılın birikimiyle oluşan ortak değerlerin yeniden doğuşu sağlanmıştır. Binlerce yıllık birikim, emek, can, bedel, direnenler, yiğitler, tanrıçalar, hakikat uğruna şehadete gidenler, herkes, her şey bir kere daha özgür bir şekilde doğma fırsatını bulmuştur.”

Özellikle de kadınlar için 4 Nisan’ın çok daha farklı anlamları olduğuna dikkat çeken YJA Star, şunları ifade etti:

“Biz kadınlar Önder Apo sayesinde kimlik, benlik, bilinç, değer ve irade kazanarak ‘xwebun’ olma savaşını vermeyi öğrendik. Bugün milyonlarca kadın sokaklara dökülüp özgür kimlik mücadelesi veriyorsa özgür bir toplum, özgür bir gelecek için direnişin sembolü olan dağlarda YJA Star saflarında savaş yürütebiliyorsa bu kesinlikle Öndeliğimizin yarattığı emek ve değerler sayesindedir. Bu yüzden bizler için 4 Nisan kutsaldır.

hegemon güçler insanlığın yaratmış olduğu tüm değerleri çalıp kendi yaratımlarıymış gibi göstererek sömürü talan ve işgali meşrulaştırmaya çalışsa da bu amacına ulaşamayacaktır. Bugün 4 parça Kürdistan’da özellikle Efrîn’de ‘Çağın Direnişi’ olarak yükselen özgürlük savaşı bütün dünya halklarına özgürlük umudu olmaktadır. Ve bu direniş öyle bir gerçeklik açığa çıkarmıştır ki hiçbir işgal, saldırı özgürlük hakikatini yenme gücüne sahip değildir. Onur ve özgürlük savaşı Önder Apo felsefesi öncülüğünde mutlaka kazanılacaktır. Önder APO’nunda dediği gibi “ ben meşe ağacıyım her ne kadar yapraklarım dökülse, dallarım budansa da köklerim toprağa sıkıca bağlıdır.” Bu gerçekle baktığımızda bir kez daha göreceğiz ki bu doğuş bütün Kürt kadını ve halkının yine Ortadoğu ve dünya insanlığının özgürlük doğuşu olmaktadır. Bu doğuşla beraber elde ettiğimiz kazanımları korumak Önder APO’nun fiziksel esaretine son vermekle mümkündür. Bunun için tüm gücümüzle Önderliğimizin özgürlüğü için seferber olacak ve İmralı tecridini parçalayacağız.

Bu anlamda tüm halkımız özgür Önderlik ve özgür Kürdistan için bulunduğu her yerde her an, her saat direnişi büyüterek özgür Önderlikle özgür yaşamı kazanma mücadelesini başarıyla sürdürmelidir. Mahsum, Mustafa, Delal, Avesta, Barin, İlam ve Polat yoldaşlar şahsında tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. YJA Star savunma güçleri olarak mücadeleyi yükselterek İmralı esaretini parçalayacağız. Özgür Önderlikle özgür yaşamı sağlayarak şehitlerimizin anılarını yaşatma sözümüzü yineliyoruz.”