YJA Star 11 gerillayı andı

YJA STAR Merkez Karargah Komutanlığı, 22 Mart’ta Garzan'da hayatını kaybeden 11 gerillayı andı.

Yazılı bir açıklama yapan YJA STAR Merkez Karargah Komutanlığı, “On bir arkadaşımız son mermilerine kadar çatışarak, kahramanca direnmiş ve şehadete ulaşmıştır” dedi. Komutanlık, aralarında YJA Star komutanı Jinda Özgür’ün de olduğu 11 gerilla için ailelerine ve Kürt halkına başsağlığı dileğinde bulundu.

Komutanlığın açıklaması şöyle:

“Garzan eyaletimizde 22 Mart günü gerçekleşen operasyon sonucunda on bir arkadaşımızın şehit düştüğü bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Yaşanan bu çatışmalarda  düşmanın yoğun teknik destekle yürüttüğü  operasyon da iki gün boyunca çatışmalar devam etmiştir. Bu çatışmalarda  düşmanın ölü ve yaralıları olmuştur. On bir arkadaşımız son mermilerine kadar çatışarak, kahramanca direnmiş ve şehadete ulaşmıştır. Onurlu halkımızın kahraman evlatları bedeli ne olursa olsun özgür yaşamı kazanmanın dışında hiçbir şeyi kabul etmeyeceğimizi ortaya koymuştur. Garzan’da şehadete ulaşan on bir yoldaşımız yaşamları, kişilikleri ve direnişçilikleri ile tarihte hak ettiği yeri almıştır. Tarihi özgürlük adına yazmanın direnişten geçtiğini görkemli direniş tutumları ile ortaya koyan asil ve soylu şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz. Değerli, yurtsever ailelerimize ve onurlu halkımıza baş sağlığı diliyoruz. Şehitlerimizin izinde özgürlüğü kazanma sözümüzü yineliyoruz.

Garzan Eyaletinde gerçekleşen çatışmalarda YJA STAR komutanı Jinda Özgür arkadaşımızda şehadete ulaşmıştır. Jinda Özgür arkadaş  mücadeleye katıldığı 1993 yılından  şehadetine kadar güçlü bir katılımın sahibi olmuştur. Jinda yoldaş mücadeleye genç yaşta katılmış, dinamik, moralli, aktif katılımı ile kaldığı tüm alanlarda iz bırakmıştır. Yaşamı ve kişiliği mücadele gerçekliği içerisinde şekillenmiştir. Duyarlı, sorumlu kişilik özellikleri öne çıkmış ve hızlı bir gelişimin sahibi olmuştur. Botan, medya savunma alanları, Dersim ve Garzan eyaletlerinde bulunmuş ve öncü komuta olarak sorumluluklar üstlenmiştir. Yoldaşlığında özverili , komutanlığında öncülük düzeyi ile örnek bir duruş ve katılım içerisinde olmuştur. Jinda yoldaş yirmi dört yıllık mücadele yaşamında ideolojik, örgütsel birikimi kadar askeri alanda taktik gelişimi ile sürecin öncü komuta duruşunu kişiliğinde tarza kavuşturma da yüksek bir duyarlılık içerisinde olmuştur. Bulunduğu Garzan eyaletinde pratik katılımı ile bunu ortaya koymuştur. Jinda yoldaşımız dönemin komuta kişiliği ve tarzını şahsında birleştiren YJA STAR öncü komutanlarımızdan biri olarak özgürlük mücadelemizde yerini almıştır.

Beritan Kurdistan, Mizgin Ararat ,  Roza Garzan, Jinda Poyraz , arkadaşlarımız ise Garzan eyaletimiz üzerinden özgürlük mücadelemize katılımlarını gerçekleştirmişlerdir. Bu yoldaşlarımız Önderliğimiz üzerinde ki tecriti kabul etmeyerek, Kürt kadını ve toplumunun özgür yaşam mücadelesini gerçekleştirme de mücadele ve direniş tutumunu ortaya koyarak katılım göstermişlerdir. Bu kadın yoldaşlarımız Garzan’da Mizginlerin, Arjinlerin çizgisini zaferle taçlandırmanın iradesi ve kararlılığını ortaya koyan cesur, fedakar ve emekçi duruşları ile örnek bir katılım içerisinde olmuşlardır.  Amara Hevi yoldaşımız katılım yaptığı 2005 yılından bu yana Botan ve medya savunma alanlarında kalmış ve en son önerisi temelinde Garzan eyaletimize düzenlenmiştir.  Xunda Evin yoldaşımız ise katıldığı 2009 yılından şehit düştüğü ana kadar medya savunma alanları ve kuzeyde pratik yürütmüşlerdir.  Amara ve Xunda yoldaşlarımız özlü ve sade kişilikleri ile yoldaşlarının yüreğinde derin bir iz bırakmıştır.  Yaşamları, mücadele duruşları kadar savaşçı ve cesur kişilikleri ile örnek alınan ve öncülük yapan arkadaşlarımız olmuştur.

Çekdar Cıwan yoldaşımız altı yılı bulan mücadele yaşamında kaldığı alanlarda güçlü ve etkili bir katılımın sahibi olmuştur. Botan Malazgirt,  Çiyager Tatvan , Serhat Kendal yoldaşlarımız yaşamda, savaşta özlü, emekçi, fedakar kişilikleri ile iz bırakmışlardır. Garzan’da şehadete ulaşan on bir arkadaşımız saldırıların düzeyi ne olursa olsun düşmanın yenilmeye mahkum olduğunu direniş ve zafer tutumları ile ortaya koymuştur.

Garzan’da şehadete ulaşan on bir yoldaşımız başta olmak üzere tüm devrim şehitlerimizin anısını Özgür Önderlik ve Özgür yaşam ile taçlandıracağımızın sözünü yineliyoruz.”

-İlgili haber: Tatvan’da şehit düşen 11 gerillanın kimliği açıklandı