Yıldırım: Van’dan aldığımız coşkuyla İzmir’e yürüyoruz

HDP Eş Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Nadir Yıldırım, Van’da aldıkları güç ve moral ile direnişi büyüterek İzmir’e taşıyacaklarını söyledi.

Van’da Vicdan ve Adalet Nöbeti 5 gününde. Türk devlet güçlerinin tüm ablukasına rağmen halkın yoğun olarak destek verdiği ve sahiplendiği direniş nöbeti Pazartesi günü yapılacak basın toplantısıyla sona erecek. HDP Van Milletvekili ve Eş Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, Van’da yapılan vicdan ve Adalet Nöbetini ANF’ye değerlendirdi.

VAN HALKI ASLA DİRENİŞİNİ BIRAKMADI

Parti olarak yayınladıkları deklarasyonun ardından başlattıkları eylem sürecinin 3’üncü aşamasını Van’da gerçekleştirdiklerini söyleyen Yıldırım, Amed ve İstanbul’dan sonra Van’da düzenledikleri Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin oldukça önemli olduğunu söyledi.

Van’ın diğer kentlere göre daha yoğun faşist saldırılar ve abluka altında olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Vicdan ve Adalet Nöbetimiz İstanbul’dan sonra Van’da oldukça olumlu bir etki yarattı. Van son dönemlerde faşist politikaların en çok uygulandığı kentlerden biri. Kent komple abluka altında ve yoğun saldırılar oldu. Onlarca sivil insanimiz katledildi, yüzlerce insanlarımız saldırıya uğradı, birçok mahallemiz saldırılara maruz kaldı. Ancak esas olarak Van halkı asla direnişini bırakmadı” diye konuştu.

‘VAN HALKI BASKI REJİMİNİ KIRDI’

Van’da yaptıkları eylemin kendilerinin moral ve kararlılığını daha da arttırdığını kaydeden Yıldırım, “Bu anlamda Van’da 5 gün bizim için çok önemliydi. Van eylemimizin özellikle İzmir’e giderken, kendimize olan güvenimize, kararlılığımıza ciddi olumlu bir etkisi oldu. Kamuoyu fark etmiştir. Van’daki abluka diğer yerlere çok daha fazla. Buna rağmen halkımız bizle buluşmakta ısrarcı oldu ve baskı rejimini kırdı” dedi.

‘VAN’DAN ALDIĞIMIZ COŞKUYLA İZMİR’E YÜRÜYORUZ’

Vicdan ve Adalet Nöbeti için bulundukları Amed, İstanbul ve Van’da halkla bir kez daha buluştuklarını belirten Yıldırım şöyle konuştu: “Van’da köylere gittik, Şapatan ve T Tipi için heyetler gönderdik. 3 tane kan davasına son verdik, o anlamda Van kentinin tüm toplumsal kesimleriyle, katmanları, sivil toplum yapılarıyla ciddi bir temasımız oldu. Bu bizde moral, coşku ve heyecan yarattı. Direnişi büyüterek İzmir’e taşıyoruz. Van’dan aldığımız coşkuyla İzmir’e gidiyoruz ve bu güçle Eylül başında Van’da mitingimizi gerçekleştirerek süreci sonuca erdirmeye çalışacağız.”