YCÊ’den Şengal’de Serî Hilde yürüyüşü

Şengal’de gençler “Seri Hılde” hamlesi çerçevesinde meşaleli bir yürüyüş düzenledi.

 

Genç Kadın Merkezi önünden başlayan yürüyüş Êzidî Gençlik Birliği (YCÊ) binasına kadar sürdü. Yüzlerce gencin katıldığı yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kınandı ve Öcalan’dan haber alınana kadar eylemlerin devam edeceği kaydedildi.

YCÊ binasında bir miting gerçekleştiren gençlere hitaben Harun Diyar bir konuşma yaptı. Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride değinen Diyar “Biz Êzidî gençleri olarak Öcalan’ın üzerindeki tecrit kabul etmiyoruz. Amacımıza ulaşana kadar, Türk faşist devletinin tecridi kırılıncaya kadar da eylemlerimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Türk devletinin Maxmur Öz Savunma Güçlerine yönelik saldırısını da kınayan Diyar “Türk devletinin Güney Kürdistan ve Irak topraklarında hiçbir hakkı yok. Bu tür saldırıları kabul etmiyoruz” dedi.

Diyar Kürt gençlerini de Öcalan’ın özgürlüğü için alanlara çağırarak “Her Êzidî genci alanlarda olmalı ve tecridi kırmak için de eylemlerini devam ettirmeli” ifadelerini kullandı.

Genç kadınlar adına konuşan Sebiha Sebri de Öcalan üzerindeki tecridi kınayarak “Bugün genç kadınlar olarak üzerimize düşen şey intikamdır. Biz Êzidî kadınları olarak ayağa kalkmalı ve baş kaldırmalıyız” dedi.

Yürüyüş “Biji Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.