YBŞ/YJŞ savaşçıları: Cevap vereceğiz

YBŞ ve YJŞ savaşçıları, savaş uçaklarıyla Şengal'i bombalayan Türk devletine, mücadeleyi yükselterek cevap vereceklerini söyledi.

YBŞ savaşçıları, hiçbir zaman Şengal’i bırakmayacaklarını, fedai ruhla Êzîdî halkını savunmaya ve intikamını almaya devam edeceklerini vurguladı.

Türk savaş uçakları, Şengal’de çoğunlukla YBŞ ve YJŞ savaşçılarının bulunduğu Amud, Gelîyê Kersê ve Kayê’ye saldırdı. Bombardıman olduğu yerlerde ANF'ye konuşan YBŞ ve YJŞ savaşçıları, hem saldırıya tepkilerini dile getirdi hem de işbirlikçilğin bu saldırılardaki rolüne dikkat çekti.

ŞENGAL'DE MÜCADELE BİTMEYECEK

YJŞ Savaşçısı Pervin Şengal'e göre; saldırı, Türkiye ile KDP’nin anlaşmasının sonucu. YBŞ ve YJŞ ile halk hedef alındı, ancak alınan savunma tedbirleriyle büyük oranda boşa çıkarıldı. Pervin Şengal, hem Türk devleti hem de ihanet çizgisinin şunu iyi bilmesi gerektiğini söyledi: "YBŞ ve YJŞ olduğu sürece Şengal'de mücadele ve direniş bitmeyecek; Êzîdî halkı boyun eğmeyecek. Bu saldırılara karşı sözümüz şudur; mücadeleyi daha çok yükselteceğiz ve intikamımızı alacağız. Halkımızdan tek isteğimiz; çıplak gerçeği görmeleri ve birlik olmalarıdır.”

DÜŞMAN ASLA SONUÇ ALAMAYACAK

YBŞ Savaşçısı Bişar Şengal de Türk devleti ve işbirlikçilerinin saldırısının boşa çıkarıldığını, umulan sonucun alınmadığını söyledi. Şengal, düşmanın devasa askeri gücü ve teknik donanımı karşısında bir milim geri adım atmayacaklarını vurgulayarak, "Şengal’de YBŞ ve YJŞ savaşçıları olduğu sürece hiçbir zaman sonuç almayacaktır ve bu halk boyun eğmeyecektir. Türk devleti ile işbirliği yapan herkes şunu bilsin ki; bu dönem eskisi gibi değil, olmayacak. Düşman da işbirlikçiler de hesaptan kaçamayacak."

HALKIN FEDAİLERİNİN SÖZÜ

"Ne halkımızın düşmanlarına ne de ihanet çizgisine biat ederiz" diyen YBŞ Savaşçısı Karker Şengal ise ısrarla şunun altını çizdi: "Biz YBŞ savaşçıları olarak hiçbir zaman Şengal’i bırakmayacağız. Ne saldırı olursa olsun cevap vereceğiz. Halkımıza sözümüzdür; bu saldırılar yanlarına kâr kalmayacak. Halkın fedaileri olarak, bu ruhla üzerlerine gideceğiz. Halkımız da birlik içinde ortak refleksini göstersin.”