YBŞ – YJŞ komutanlığından halk buluşması etkinliği

YBŞ – YJŞ komutanlığı tarafından düzenlenen bir organizasyonla Şengal savunma güçleri ve halk temsilcileri bir araya geldi.

Organizasyona Şengal halkı temsilcileri, dini - inanç temsilcileri, şehit aileleri, halk öncüleri (Rû Spi ),Kadın Meclisi, Êzidxan Asayişi, Halk meclisi temsilcileri, Êzîdi Gençliği ve diğer kurum temsilcileri katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan YBŞ – YJŞ komutanlığından Mazlum Şengali, Şengal direnişi, tarihi ve verilen bedellerin önemine vurgu yaparak içinden geçilen süreç ile Şengal’in güvenliği ve geleceğine ilişkin bilgilendirmede bulundu.

YJŞ komutanlığı adına da söz alan Hezda Heliqi ise Şengal annelerinin ve kadınlarının direnişini selamlayarak, bu direnişin başından beri bir parçası olan annelere teşekkür ve saygılarını sundu. Bundan sonra da kadınların direniş içerisinde daha fazla rol ve misyon almalarını isteyen Heliqi, bu tarihi direnişin zaferini başta şehitlerin ve annelerin direnişi sayesinde kazandıklarını ifade etti.

Etkinliğe katılan temsilciler Şengal’in güvenliğini sağlayan YBŞ-YJŞ güçlerine teşekkür ve sevgilerini sunarak,  Şengal’in güvenliği için halk ve kurum temsilcileri olarak kendilerine düşecek her sorumluluğa hazır olduklarını da belirtti.

Şu ana kadar Şengal halkını sahiplenen, Şengal halkı için bedel veren YBŞ-YJŞ güçlerinin kendileri için var olan önemine vurgu yapan temsilciler kendileri için savunma gücü olarak gördükleri YBŞ-YJŞ’den Şengal halkını ve Şengal’in güvenliğini herhangi bir güce bırakmamalarını istedi.

Temsilciler ayrıca konuşmalarında kendilerini büyük bir felaketten kurtaran ve kendilerini varlık özüne kavuşturan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olduğunu dile getirdi.

Daha sonra YBŞ-YJŞ komutanlığından Zerdeşt Şengali, Şengal toplumunun bir araya gelmesinin Şengal özgürlüğü için bir umut ve zafer olduğunu ve var olan toplumsallığı daha da güçlendirmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Halk temsilcilerinin değerlendirmelerinden sonra yeniden söz alan YBŞ-YJŞ komutanlığından Mazlum Şengali Zerdeşt Şengali ve Hezda Heliqi bu görüşmeyi önemli ve olumlu değerlendirerek halkın isteklerine cevap olacaklarını, Şengal halkını sonuna kadar savunacaklarını, hiç kimseye bırakmayacaklarını ve Şengal’in, Şengal halkının olacağını ifade etti.