YBŞ yaşamını yitiren savaşçının kimliğini açıkladı

YBŞ Komutanlığı, Şengal'in Medîban köyünde yaşanan bir kaza sonucu yaşamını yitiren bir savaşçısının kimlik bilgilerini açıkladı. 

YBŞ Komutanlığı, yaptığı yazılı açıklama ile 6 Kasım günü Şengal'in Medîban köyünde yaşanan bir kaza sonucu yaşamını yitiren bir savaşçısının kimlik bilgilerini açıkladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yoldaşımızı Xelîl Ereb 6 Kasım günü Şengal'in Medîban köyünde bir göreve giderken yaşanan kaza sonucu şehitler kervanına katıldı. Baac kasabasının Çayir köyünde dünyaya gelen Xelil yoldaş, Ortadoğu kaosunda çözüm gücü olarak gördüğü YBŞ saflarına katılmıştı. Büyük bir fedakarlıkla mücadele eden Xelil yoldaş, alçakgönülülüğü ve bağlılığıyla örnek bir duruşun sahibiydi. Katıldığın günden şehit düştüğü güne kadar birçok hamlede aktif olarak yer alan Xelil yoldaş, bizlere büyük bir mücadele mirası bıraktı.

Xelil yoldaş, Ortadoğu halklarının özgürlüğü ve adil bir yaşam için YBŞ saflarına katılmıştı. Eğer bu kazada yoldaşımızı kaybetmemiş olsaydık geleceğin öncü kadrolarından biri olacaktı. Bizler de onun yoldaşları olarak onun bıraktığı mirası devraldığımızı ve tüm Ortadoğu halklarının özgürlüğü için mücadele bayrağının taşıyıcısı olma sözümüzü yineliyoruz.

 Bu esas üzerinden tekrar tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor ve anılarına bağlılık sözümüzü yineliyoruz. Yoldaşımızın değerli ailesi ve halklarımıza başsağlığı diliyoruz. Bölge halklarına zulüm, baskı ve adaletsizliğe karşı YBŞ saflarına katılma çağrımızı yineliyouz.”