YBŞ komutanları Bawer ve Amed, Şengal dağlarında toprağa verildi

YBŞ komutanları Bawer ve Amed, Şengal dağlarında yüzlerce YBŞ-YJŞ, HPG-YJA-STAR savaşçısının düzenlediği askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

21 Temmuz günü Şengal’e bağlı Sikiniye’de şehit düşen YBŞ komutanı Amed Kawyan kod adlı Mehmet Mendanlıoğlu ile Bawer Şengal kod adlı Enver Xêro Xidir Mirza, Şengal’deki Şehit Dilgeş ve Şehit Berxedan Şehitliği’nde düzenlenen kitlesel tören ile toprağa verildi.

YBŞ komutanları Bawer ve Amed’in cenazesi yüzlerce araçlık konvoy ile getirildiği Şehit Dilgeş ve Şehit Berxedan Şehitliği’nde halk, YBŞ-YJŞ ve HPG-YJA Star gerillaları tarafından “Şehit namirin” sloganları ve askeri tören ile karşılandı.

Törende bir konuşma yapan YBŞ Komutanı Mazlum Şengalî, “Bawer ve Amed yoldaşların hayallerini ve amaçlarını gerçekleştirmek için sonuna kadar mücadele edeceğiz, bütün şehitlerimizin anılarına bağlı kalacağız” diye konuştu.

Fermandan bu yana Şengal halkının kendi gücü olan YBŞ ile bugünlere geldiğini de söyleyen Şengalî, şöyle konuştu: “Bundan sonrada bu gücünü daha da büyüterek kendi statüsünü elde edecektir. Başından beri bu halkı yalnız bırakanlar ve bu yaratılmak istenilen statünün ve Êzidî halkının önünde engel olamayacaklar. Eğer samimiyseler özerk Şengal’in statüsünü tanıyacaklar ve destek olacaklar. Gün tüm Êzidî halkının özerk Şengal için birlik olma günüdür. Birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek bize her zamankinden daha gereklidir. Fikir ve düşüncelerimiz ayrı olabilir ama söz konusu halkımızın menfaatleri oldu mu tek yumruk olmalıyız.

Ancak bu şekilde kendi benliğimizi, kültürümüzü ve tarihimizi koruyabiliriz. Kendi menfaatleri peşinde sürüklenmek bu halkın geleceğini karanlığa götürür. Bugün bu halkın geleceği bize bağlıdır ve bunun sağlıklı olabilmesi için bir olmamız gerekiyor. Kendimize üçüncü çizgiyi esas alarak üçüncü güç olarak mücadele edelim. Bu yüzden tüm güçlere ve cemaatlere sesleniyorum gelin birilerinin peşinden sürüklenmeyelim halkımızın menfaatleri için birlik olalım. Bu halkın değerlerine ve şehitlerine geri dönün. Tekrardan şehitlerimizi anıyor ve anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Değerli ailelerimizin ve halkımızın başı sağ olsun. Biz YBŞ ve YJŞ savaşçıları olarak şehitlerimizin yolunda kanımızın son damlasına dek savaşacağımıza, amaçlarını gerçekleştireceğimize söz veriyoruz.”

Konuşmalardan sonra YBŞ komutanları Bawer ve Amed’in cenazeleri yoldaşları tarafından omuzlanarak “Şehit namırın” sloganları ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.