YBŞ Komutanı Şengali sonsuzluğa uğurlandı  

Şengal'de meydana gelen bir trafik kazası sonucu yaşamını yitiren YBŞ komutanlarından Şengal Şengalî, Şengal dağında son yolculuğuna uğurlandı.

Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) ve Şengal Kadın Birlikleri (YJŞ) savaşçıları ile komutanlarının katıldığı törende, düzenlenen askeri merasimin ardından YBŞ'li Xelîl Ereb son yolculuğuna uğurlandı.

Merasimde konuşan YBŞ komutanlarından Zerdeşt Şengal, tüm şehitlerin saygıyla andıklarını belirterek, "Şehit Şengal’ in kişiliği, savaşçılığı, cesareti, özveri ve fedakârlığı bizim için Şengal’ in özgürlüğü temelinde savaş emri ve talimatıdır" dedi.

Şengalî'nin ailesine başsağlığı dileyen YBŞ komutanlarından Zerdeşt Şengal, "Mamoste ve yoldaş Şengal fermanın hemen ardından YBŞ saflarına katılmış, yaşamının sonuna dek fedai bir Êzidî bir Apocu gibi yaşamıştır. Şengal’de gerçekleşen tüm hamlelerde en ön saflarda yerini almış, çok önemli roller üstlenmiştir. Her zaman örnek bir militan olarak yaşadı, fedakârlığın ve kahramanlığın birçok özelliğini kendinde barındırdı" diye konuştu.

YBŞ komutanı Zerdeşt Şengal ardından söz alan Şengal Şengali'nin babası ise, "Halkımızın ve oğlumun yoldaşlarının başı sağ olsun" dedi.

Merasimin ardından YBŞ komutanlarından Şengal Şengali, sloganlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.