Yağız'ın direnişi 128. gününde

Tecride karşı süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Nasır Yağız'ın direnişi 128. gününde. Yağız'ın sağlık durumu gün geçtikçe kötüleşiyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için 128 gündür süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Nasır Yağız'ın direnişi devam ediyor. Son günlerde sağlık sorunları artan Yağız'ın durumu gün geçtikçe ağırlaşıyor. Artık ayağa kalkamayan Yağız, ciddi ağrılar çekiyor. Güney Kürdistan'daki HDP Temsilciliği'nde devam eden süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemi ise 128. gününde 64. grupla devam ediyor.

MAXMUR

Maxmur mülteci kampında açık grevi eylemine başlayan İştar Meclisi Koordinasyon üyesi Fadile Tok, eyleminin 68 gününde. Maxmur’da dönüşümlü olarak yürütülen açlık grevi ise 102. gününde. Dönüşümlü devam eden eylemi 35. grup sürdürüyor.

SÜLEYMANİYE

Süleymaniye’de Mezopotamya İşçiler Derneği'nde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için başlayan süresiz-dönüşümlü açlık grevi 104. gününe girdi. Açlık grevinin 53. grubunu Kültür sanat çalışmaları yürüten Niwêger Örgütü üyesi 3 kadın devraldı. Süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Herêm Mehmud’un direnişi de 33. gününde. 1 aylık açlık grevine giren Şeyma Ednan ise 26 gündür açlık grevinde.