Nasır Yağız'dan Newroz mesajı

Tecridin son bulması için 121 gündür açlık grevinde olan Nasır Yağız, yayınladığı Newroz mesajında, "Rojava Devrimi’nin zaferiyle 2019 yılı özgür Kürdistan'a ulaşacağımız yıl olacaktır" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için 121 gündür açlık grevinde olan Nasır Yağız, Amed ve Batman Newroz'u için bir mesaj yayımladı. Kürt özgürlük ve demokrasi mücadelesinin insanlığa nihai kurtuluşu müjdelediğini kaydeden Yağız, mesajında şunları belirtti: "Günümüzde DAİŞ şahsında sergilenen vahşet tüm dünyayı şoka sokmuştur. Bu insanlık dışı kalkışma Kürt özgürlük fedaileri ve onların enternasyonalist yoldaşları tarafından bozguna uğratılmıştır.

Gelecek yüzyıllara bile yansımaları olacak bu fedai duruş bugün DAİŞ zihniyetdaşı ve hamisi AKP/MHP faşist diktatörlüğüne karşı da amansız bir mücadele veriyor ve onu çöküşün eşiğine getiriyor. Dönemin fedai ölçüsü Zülküf Gezen ve Leyla Güven arkadaşlar öncülüğünde yine Strasbourg ve zindanlarda binlerce yoldaşımızın sürdürdüğü açlık grevi direnişleri bu faşist rejimin temellerini kökünden sarsıyor. Bu görkemli öz iradi direniş ve duruş tecrit prangalarını parçalarken bizleri özgür önderlik ve demokratik özgür Kürdistan'a adım adım yaklaştırıyor. Rojava devriminin zafer coşkusuyla 2019 yılı özgür Önderlik ve demokratik özgür Kürdistan'a ulaşacağımız final yılıdır."

KÜRT HALKI TASFİYEYİ DİRENİŞLE BOŞA ÇIKARIYOR

Kürt halkının kendisine dayatılan teslimiyeti ve tasfiyeyi emsalsiz bir direnişle boşa çıkardığını vurgulayan Yağız, "Bu direngen ruh dört parça Kürdistan'da ve dünyanın her yerinde direnişe davet ediyor. Özgür ve demokratik Kürdistan’ın başkenti Amed şahsında, bu hamlesel direniş sürecinin şehidi Zülküf Gezer arkadaşın manevi huzurunda başarma sözümüzü yeniliyoruz. Newroz direniş ve diriliş bayramı başta Önderliğimize, şehitlere, halkımıza ve tüm ilerici insanlık için mücadele eden halklara zafer inancıyla kutlu olsun.

Kürdistan demokratik devrim mücadelesinin mihenk taşlarından biri de hiç kuşkusuz şehitler diyarı Batman'dır. Agitlerin, Mazlumların, Kemallerin pratik sahası ve kutsal emeklerinin ruh verdiği bir coğrafyanın çocuğu olmaktan onur duyuyorum. Tüm kritik süreçlerde direniş ve serhildanlara ev sahipliği yapan Batman'ın yine bu direniş ve büyük diriliş hamlesine yüreğini koyacağına olan inancım sonsuzdur.

Görkemli bir ayağa kalkışınızla 31 Mart yerel yönetim seçimlerinde kayyum diktatörlüğünü tarihin çöp sepetine atacağınız anı sabırsızlıkla bekliyorum ve şimdiden zaferinizi kutluyorum. Hepimiz biliyoruz 2019 yılı özgür Önderlik ve demokratik özgür Kürdistan'a ulaşacağımız final yılıdır. Newroz direniş ve diriliş bayramı başta Önderliğimize, şehitlere, Êlih halkımıza ve tüm ilerici insanlık için mücadele eden insanlara zafer inancıyla kutlu olsun" dedi.