Xurmatû'da ITC saldırı: Bir pêşmerge şehit düştü

Xurmatû'da Irak Türkmen Cephesi'ne bağlı silahlı unsurların açtığı ateş sonucu bir pêşmergenin şehit düştüğü, bir pêşmergenin ise yaralandığı bildirildi.

Selahadîn vilayetine bağlı Xurmatû ilçesinde Irak Türkmen Cephesi'ne (ITC) bağlı silahlı unsurlar, Türkmenlerin yaşadığı mahalleden geçen bir grup pêşmergeyi taradı. Saldırıda bir pêşmergenin şehit düştüğü, bir pêşmergenin ise yaralandığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre Xaneqînli bir grup pêşmerge, Xûrmatû'dan evlerine gitmek isterken yanlışlıkla, Türkiye destekli ITC'nin kontrolündeki mahalleye girdi. ITC binasından pêşmergelere açılan açılan ateş sonucu bir pêşmerge şehit düştü, bir pêşmerge ise yaralandı.

Saldırı sonrası ITC unsurlarının YNK Xurmatû teşkilatını da taradığı belirtiliyor.

ITC'ye bağlı silahlı unsurlar, Türkiye tarafından desteklenirken, söz konusu grup Telafer'in alınması operasyonuna Heşdî Şabî içerisinde İran yanlısı olarak bilinen Esayîb El Hak çatısı altında girmişlerdi.

Daha önce Türkiye'nin politikaları doğrultusunda Heşdî Şabî için "terörist" diyen ITC'nin Esayîb El Hak'ın içerisinde yer almasının Türkiye ile İran'ın son dönemlerdeki yakınlaşması sonucu geliştiği belirtiliyor.