Xakurkê ve Avaşin şehitlerinin kimlikleri açıklandı

HPG, Xakurkê ve Avaşin'de şehit düşen 5 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, şehit düşen 5 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG  açıklamasında şunlar belirtildi:

“3 Haziran tarihli açıklamamızda Güçlerimiz, Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesinde sömürgeci TC devletinin başlattığı işgal harekatına karşı Şehit Derwêş Tepesi’ndeki askerlere yönelik bir eylem gerçekleştirdiğini ve 9 askerin öldürüldüğü, gerçekleştirilen bu eylemde işgalcilere karşı fedai direniş ruhu ile savaşan Brusk ve Mizgin yoldaşlarımızın da şehitler kervanına katıldığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık.  Xakurkê’de başlatılan bu işgal harekâtına karşı yeni dönemin tarz ve taktiği ile düşman birliklerini bozguna uğratan Brusk (Veysel Amaç) ve Mizgin (Medine Çiftçi) yoldaşlarımız, Kürdistan topraklarını faşist TC devletine karşı bir kahramanlık destanı yazarak şehadete ulaşmışlardır.

2 Haziran günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda Azad (Serhat Kartal), Çiya (Cebrail Bulut) ve Reşit (Mehmet İrtegün) yoldaşlarımız işgalci TC devletine karşı bulundukları alanda mücadele yürüttükleri esnada şehadete ulaşmışlardır.

KİMLİK BİLGİLERİ

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın detaylı sicil bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Brusk Deniz
Adı Soyadı: Veysel Amaç
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Liman - Hikmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Haziran 2019 / Xakurkê

***

Kod Adı: Mizgin Pir
Adı Soyadı: Medine Çiftçi
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Sabiha - Ramazan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Haziran 2019 / Xakurkê

***

Kod Adı: Azad Siser
Adı Soyadı: Serhat Kartal
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Erdem – Hanifi
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Haziran 2019 / Avaşin

***

Kod Adı: Çiya Rıha
Adı Soyadı: Cebrail Bulut
Doğum Yeri: Urfa
Anne - Baba Adı: Saide – Abdullah
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Haziran 2019 / Avaşin

***

Kod Adı: Reşit Serdar
Adı Soyadı: Mehmet İrtegün
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Meryem – Enver
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Haziran 2019 / Avaşin

KAHRAMANLIĞIN SEMBOLLERİDİRLER

Faşist T.C ordusunun Xakurkê alanımıza başlattığı işgal hareketine karşı gerilla güçlerimiz tarihi bir direniş sergilemektedirler, yeni taktik ve tekniklerle işgalci güçlere şok yaşatan arkadaşlarımız, bin yıllardır Kürdistanı işgal etmek isteyen faşist güçlere geçit vermemiş ve tarihi darbeler indirerek ‘işgale geçit yok’ kararlılığını büyük bir Apocu iradeyle sergilemektedirler. Bu tarihi direnişte yer alan Mizgin ve Brusk yoldaşlarımız düşman güçlerine karşı düzenlenen eylemde düşmana büyük kayıplar verdirmişlerdir. Farklı tarihlerde hareketimize katılan Brusk Deniz ve Mizgin Pir yoldaşlarımız genç, dinamik ve atılımcı yapıları ile Xakurkê alanında profesyonel birer gerilla olmuşlardır. Bulundukları her alanda fedakarlıkları ve bağlılıkları ile tanınan yoldaşlarımız, düşmanın işgal harekatına karşı savaşırken Xakurkê’deki özgür dağların fedakârlık ve kahramanlığın sembolleri olarak şehadete ulaşmışlardır.

Avaşin Eyaletinde görevde bulunan Reşit, Azad ve Çiya arkadaşlar düşman güçlerinin gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucu şehadete ulaşmışlardır. Kürdistani duyguları derinden his eden ve işgalci Türk devletinin sömürgesini reddederek hakikatin gerçek savaşçıları olarak Reşit Serdar, Azad Siser ve Çiya Rıha yoldaşlarımız farklı tarihlerde hareketimize katılmışlardır. Katıldıkları günden bu yana hareketimizin ve halkımızın büyük efsane komutanlarının isimlerini alarak bu büyük komutanlarımızın onurlu birer intikam savaşçısı olmuşlardır. Fedakâr, disiplinli ve güven verici yoldaşlıkları ile gittikleri tüm alanlarda birer örnek ve moral kaynağı olmuşlardır.

Bu temelde Kürdistan’ın Ölümsüzler kervanında yerlerini almış Mizgin, Brusk, Reşit, Azad ve Çiya yoldaşlarımızın taşıdıkları özgürlük bayrağını alarak Özgür Önderlik - Özgür Kürdistanla taçlandıracağımızın sözünü verirken, değerli yoldaşlarımızın yurtsever ailelerine ve bu kahraman yoldaşlarımızı bağrında büyüten Kürdistan halkına baş sağlığı diliyoruz.”