Xakurkê halkı: Türk devletini topraklarımızda istemiyoruz

Türk ordusunun Xakurkê’ye saldırılarına tepki gösteren halk, "İnsanlarımızı öldürüyor ve topraklarımızı işgal etmek istiyorlar. Gerillaya güveniyoruz" dedi. Halk, Güney yönetiminin sessizliğine de tepkili.

İşgalci Türk ordusunun, 27 Mayıs'ta Xakurkê’ye dönük saldırıları sürüyor. Bölgedeki halk, Türk devleti ve sessiz kalan Güney hükümetine tepki göstererek, gerillaya güvendiğine dikkat çekti.

'TÜM KÜRDİSTAN'I İŞGAL ETMEK İSTİYOR'

Halkın tepkileri şöyle:

Kurdo: "Türk devletinin saldırılarından dolayı şimdiye kadar en az 40 insanımız şehit düştü. Kürdistan Bölgesel Hükümeti'nin sessiz kalmasını istemiyoruz. Haklarımızı savunmasını istiyoruz. Her yıl uçaklarla, top atışlarıyla bizleri bombalıyorlar. Hayatımız tehlikede. Bu yıl durumumuz daha da kötü. Türk devleti bazı bölgelerimizi işgal etmiş durumda. Türk devletinin topraklarımızda bulunmasını istemiyoruz. Bizlere çok zarar veriyor. Türk devletinin amacı bir iki tepeye yerleşmek değil, temel amacı tüm Kürdistan'ı işgal etmektir. Evlerimizi, bağ ve bahçelerimizi yakıp yıkıyor, şu ana kadar 40'a yakın insanımızı öldürdü. Bize karşı yapılanlar savaş suçudur. Her gün öldürülüyoruz. Gerilla ya da köylülerin öldürülmesi bizim için aynı. Türk devletinden korkmuyoruz. Çünkü biz gerillaya, halkımıza güveniyoruz."

'HER SENE İNSANLARI VE HAYVANLARI BOMBALIYORLAR'

Siraç: "Geçimimizi sağlamak için her sene yaylalara çıkıyoruz. Türk devleti her sene insanlarımızı, hayvanlarımız bombalıyor. Hayatımızı zor şartlar altında sürdürüyoruz. Toprağımızı işgal etmişler, bombalıyorlar. Bunu kabul etmiyoruz. Her sene insanlarımızı bombalıyorlar. Topraklarımızı işgal edip insanlarımızı öldürüyorlar. Biz bunu asla kabul etmiyoruz."

'TÜRK DEVLETİNİN ZULMÜNÜ KABUL ETMİYORUZ'

Şaçan: "Savaş uçaklarının bizleri, çocuklarımızı bombalamasını istemiyoruz. Başkalarının bize zulüm etmesini kabul etmiyoruz. Toprağımız bizim için her yerden güzel. Türk devletinin burada bulunmasını istemiyoruz. Gönül rahatlığıyla toprağımızda yaşamak, hayvanlarımızı otlatmak istiyoruz. Türk devletinin savaş uçakları bizleri bombalıyor. Bombalamalardan dolayı bizim ailemizden 3-4 kişi hayatını kaybetti."