Xakurkê'deki gerillalar: Önder Apo özgür Kürdistan ile buluşacak

Öcalan şahsında Kürdistan halkını hedef alan Uluslararası Komplo'nun yıl dönümünde konuşan Xakurkê'deki gerillalar, Öcalan'ın mutlaka özgür Kürdistan'la buluşacağını söyledi.

Türk devletinin işgal girişimlerinin hedefindeki Xakurkê’nin ön cephelerinde saldırılara karşı fedaice direnen YJA-STAR ve HPG gerillaları ANF'ye konuştu.

YJA-STAR gerillalarından Evin Van, 15 Şubat Uluslararası Komplosu ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında tüm Kürdistan halkının varlığının hedeflendiğini dile getirerek, halk, Öcalan ve gerillanın büyük direnişiyle komplocuların hedefinin akamete uğratıldığını söyledi. YJA-STAR gerillası Van, "Gerilla için artık sadece uluslararası komployu boşa çıkarmak yetmiyor. İmralı zindanını, ağır tecrit koşullarını parçalamak, Önder Apo ve halkımızın özgürlüğünü sağlamak gerekiyor" dedi.

İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na, Xakurkê’ye yönelik olarak işgal girişimine dikkat çeken Van, fakat gerillanın 40 yıllık tecrübeye dayanarak işgal girişimini boşa çıkardığını kaydetti.

İŞGALCİ GERİLLA KARŞISINDA ÇARESİZ

İşgalci Türk devletinin gerilla karşısında yaşadığı çaresizliği anlatan Van, ordusunun bire bir çatışmaya girmekten kaçındığını belirtti. HPG ve YJA-STAR gerillalarının kendisini Öcalan’ın fikir ve felsefesiyle donattığını ifade eden Van, özgürlük gerillasının bu temelde mücadelesinin süreceğini dile getirdi.

ÖNDER APO 19 YILDIR DİRENİYOR

YJA-STAR gerillası Avinar Merivan ise komplocuların amaçlarına ulaşamadığını, Öcalan’ın, PKK’nin ve Kürt halkının iradesinin teslim alınamadığını kaydetti.

AKP-MHP faşizminin Öcalan’a yönelik tecridi ağırlaştırdığını, Kürt halkına karşı büyük bir soykırım savaşı başlattığını ifade eden Merivan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Önder Apo, 19 yıldır kesintisiz bir direniş sergiliyor. Önderlik, PKK ve halk arasındaki bağlar çok güçlüdür. Faşizm bu bağı koparamaz."

Kürdistan gerillasının Xakurkê başta olmak üzere tüm Kürdistan’da Türk devletinin soykırım saldırılarına karşı kahramanca direndiğinin altını çizen Merivan, "Bir çözüm gelişecekse bu ancak Önder Apo’nun özgürleşmesi ile birlikte olacaktır" dedi.

ÖZGÜRLEŞME YILI YAPACAĞIZ
 

HPG gerillası Hozan Argeş ise 19. yılına giren Uluslararası Komplo'yu kınayarak, şunları anlattı: "Uluslararası komploda hegemonik-iktidarcı güçlerin yanında yerel işbirlikçiler de yer aldı. Ortadoğu’da yeni bir proje geliştirmek istediler, Önder Apo’yu da kendilerine engel olmaktan çıkarmak için böyle bir komployu gerçekleştirdiler. Fakat Önder Apo komployu boşa çıkardı. Bu, Önder Apo’nun direnişiyle, duruşuyla gerçekleşti. Kürdistan özgürlük gerillaları olarak diyoruz ki; Önder Apo özgürleşmeyene kadar yaşamak bize haramdır. 2018'i Önder Apo’nun özgürlük yılı; Kürdistan’ın özgürleştiği yıl yapacağız. Tarihimize, siyasal aklımıza ve halkımıza güveniyoruz."

ÖNDER APO’SUZ YAŞAMI REDDEDİYORUZ

Bir diğer HPG gerillası Sason Rojhilat da Kürt Halk Önderi Öcalan’ın fikirleri ve felsefesiyle komplocuları yenilgiye uğrattığını; halklara kurtuluşun ve özgürlüğün yolunu gösterdiğini söyledi. HPG gerillaları olarak Öcalan’ın felsefesini kuşandıklarını ve bu temelde de mücadele ettiklerini vurgulayan Rojhilat, tüm Kürdistan’da işgal ve soykırım saldırılarına gereken cevabı en radikal biçimde vereceklerini ifade etti. HPG gerillası Sason Rojhilat 'Önder Apo’suz bir yaşamı reddediyoruz' şiarıyla tüm Kürdistanlıları bulundukları her yerde protesto eylemleriyle karşılamaya davet etti.