Xakurkê’deki gerillalar: 15 Ağustos ruhuyla zafere!

Xakurkê’deki tarihi direnişte yer alan gerillalar, 15 Ağustos ruhuyla zafer kazanacaklarını belirtti ve tüm halkı direnişe çağırdı.

Türk ordusunun işgal girişimlerinin devam ettiği Xakurkê’deki tarihi direnişte yer alan HPG ve YJA-Star gerillaları, 15 Ağustos'u kutladı.

İşgalci Türk ordusuna karşı yürütülen tarihi direnişi yerinde gözlemlemek için geldiğimiz Xakurkê alanında karşılaştığımız HPG ve YJA-Star gerillaları, 15 Ağustos Atılımı'nın yıl dönümü vesilesiyle kameralarımıza konuştu. Moral ve motivasyonun yüksek olduğu ve görkemli bir direnişin sergilendiği Xakurkê’de, 15 Ağustos Diriliş Bayramı büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Karşılaştığımız Kürt Özgürlük Hareketi gerillaları ve direniş komutanları, 15 Ağustos’ta Komutan Agit öncülüğünde başlayan büyük direnişin açığa çıkardığı ruhla işgale karşı direndiklerini dile getirdi.

'HALKIMIZA ZAFERİ SUNACAĞIZ'

YJA-Star gerillalarından Batmanlı Koçerin Koçer, "15 Ağustos ruhuyla halkımıza tarihi zaferi takdim edeceğiz" diyerek, şunları söyledi:

"Bizleri bugünlere taşıyan şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyorum. Öncelikle Önder Apo’nun, yurtsever halkımızın ve şu an direniş alanlarında mücadele eden arkadaşlarımızın 15 Ağustos Diriliş Bayramı’nı kutluyorum. Düşman iyi bilmelidir ki hiçbir zaman yürüttüğü kirli savaşlar başarıya ulaşamayacaktır. Kanımızın son damlasına kadar direnmeye, topraklarımızı savunmaya devam edeceğiz. Sonuna kadar işgal karşısında duracağız. Savaşımızın, mücadelemizin temeli sağlam atılmıştır. Nitekim atılan temel 15 Ağustos’ta atılan temeldir. 15 Ağustos Atılımı düşmana vurulmuş, faşizme vurulmuş en büyük darbedir. Yok olmanın eşiğine getirilmiş bir halkın yeniden dirilişini ifade etmektedir. Son nefesimize kadar efsanevi Komutan Agit’in izinde yürüyeceğiz. Bugün Xakurkê’de direnen bizler Komutan Agit’in öğrencileriyiz. Xakurkê’de bulunan YJA-Star gerillaları olarak zafer sözünü halkımıza veriyoruz."

'15 AĞUSTOS KÜRT HALKINA YENİ BİR RUH VERDİ'

Van Özalplı gerilla Berxwedan Wan ise tarihi 15 Ağustos Atlımı’nın Kürt halkı için yeni bir doğuşu ifade ettiğini söyleyip, şunları dile getirdi:

"15 Ağustos Atılımı’nın 35. yıl dönümünü başta Önder Apo’ya, tüm yurtsever halkımıza, özellikle şu an Xakurkê alanında direniş mevzilerinde bulunan arkadaşlara kutluyorum. 15 Ağustos Atılımı hem hareketimiz hem de Kürt halkı açısından yeni bir doğuşu ifade ediyor. Atılan ilk mermi ile Kürt halkına ruh verildi. Düşmanın Türk devletinin halkımız üzerinde yürüttüğü soykırım politikaları halkımızı kendi gerçekliğinden kaçan bir pozisyona getirmişti. 15 Ağustos Atılımı ile efsanevi Komutan Agit’in attığı ilk fişekle birlikte Kürt halkına yeni bir ruh verildi. Bu da Kürt halkının kendi özüyle buluşmasına ve harekete geçmesine vesile oldu. Bizler için, halkımız için yeni bir diriliş oldu 15 Ağustos Atılımı. Bugün dört parça Kürdistan’da Türk devleti öncülüğünde, AKP-MHP faşizmi öncülüğünde halkımıza büyük bir saldırı düzenleniyor. Bu saldırılarla işgalci Türk devleti, AKP-MHP faşizmi aslında 15 Ağustos’un intikâmını almak istiyor. Nitekim Kürt halkı 15 Ağustos Atılımı ile bir uyanışı yaşadı ve sömürgeci Türk devletine karşı direniş aşamasına geçti. Bundan ötürü bu yönlü barbarca topraklarımıza ve halkımıza saldırıyorlar. İşgalci Türk ordusu ne yaparsa yapsın, mücadelemiz karşısında sonuç alamayacaktır. 15 Ağustos’ta atılan ilk merminin açığa çıkardığı halk ve o halkın yiğit gençleri hiçbir zaman düşman karşısında boyun eğmeyeceklerdir."

'HAKİKATLE BULUŞULAN GÜN'

HPG gerillalarından Van Ercişli Dîyar Xeyrî Cudi de şöyle konuştu:

"HPG gerillaları ve Önder Apo’nun militanları olarak 15 Ağustos Atlımı’nın 35. yıl dönümünde başta Önder Apo’nun, yurtsever halkımızın ve dört parça Kürdistan’da işgale karşı direnen, özellikle Xakurkê alanında düşmanın bütün tekniğine karşı emsalsiz bir direniş sergileyen arkadaşlarımızın Diriliş Bayramı’nı kutluyorum. 15 Ağustos hamlesi hem büyük zindan direnişinin hem de yüzlerce yıldır kutsal topraklarımızı işgal eden düşmana karşı geliştirilmiş bir intikâm hamlesidir. Ölümsüz, efsanevi Komutan Agit’in attığı ilk mermi ile halkımız kendisine giydirilen deli gömleğini yırtmış, ölü toprağı üzerinden atmıştır. Eğer insan kadim, insanlığa beşiklik etmiş Kürdistan gerçekliğini anlamak istiyorsa öncelikle 15 Ağustos Atılımı’nı anlamalıdır. İnsan ne kadar 15 Ağustos’ta Komutan Agit’in düşmana attığı ilk kurşuna anlam verir ve o anlam ekseninde derinleşirse insan o kadar Kürdistan gerçekliğini anlar. Yürütülen bu kutsal mücadeleyi de bir o kadar derinliğine anlar ve kavrar. 15 Ağustos Atılımı sadece askeri bir hamle veyahut atılım değildir. Bu yönlü bir değerlendirme eksik olur. Biz Önder Apo’nun ve Komutan Agit’in öğrencileri ve takipçileri için 15 Ağustos hem diriliş hem de hakikatle buluşma, toprakla, vatanla buluşma evresidir."

'KÜRDİSTAN'IN ONUR SAVAŞINA KATILALIM'

Uzun bir dönemdir Xakûrkê direnişinde yer alan genç kadın YJA-Star gerillası Van Özalplı Ciwana Destan ise 15 Ağustos’un yıl dönümünün işgalcilere mezar olacağını söyledi ve şu mesajları verdi:

"Öncelikle Önder Apo’nun, şu an cephelerde direnen arkadaşlarımızın, yine faşizmin zindanlarında kahramanca irade savaşı veren yoldaşlarımızın ve yurtsever halkımızın 15 Ağustos Diriliş Bayramı’nı kutluyorum. Bugünleri bizlere canlarıyla armağan eden kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Tarihi bir direniş yürüttüğümüz Xakurkê’den tüm halkımıza zafer sözümüzü yineliyoruz. 15 Ağustos Atılımı’nın 35. yıl dönümünden geçerken dört parça Kürdistan’da işgale ve sömürgecilere karşı tarihi bir direniş yürütülüyor. Bu direnişi yürüten, ayakta tutan 15 Ağustos’ta Komutan Agit şahsında açığa çıkan ruhtur. Tüm genç kadınları 15 Ağustos ruhuyla Kürdistan onur savaşımına katılmaya çağırıyorum. Düşman askerlerinin kirli postallarının topraklarımıza basmasına, topraklarımızı kirletmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Kürdistan dağlarında tek bir Kürt genci, özgürlük gerillası dahi kalırsa bu görkemli direniş ve mücadele devam edecektir. Zafere en yakın olduğumuz dönemde cesur ve iradeli olmalı, düşmana boyun eğmemeliyiz. Atalarımıza layık olmanın yegâne yolu, özgür Kürdistan’ı mutlak kılmaktır, gelin, hep beraber özgür Kürdistan'ı ellerimizle inşa edelim."