Vanlılar tecridi kırmak için Amed'e gidecek

HDP'nin 1 Eylül’de Amed'de yapılacak mitingi için Van’daki çalışmalar sürüyor. HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, tüm Van halkını mitinge davet etti.

HDP tarafından, Dünya Barış Günü olan 1 Eylül Cumartesi günü Amed İstasyon Meydanı'nda ‘Barış tecrit edilemez’ şiarıyla düzenlenecek miting için Van’da yapılan hazırlıklar da sürüyor. Van’da il eş başkanları ve milletvekilleri, ilçe ve mahallelerde kapı kapı dolaşarak halkı mitinge davet etti.

Barış Mitingine katılmak için Vanlılar, Cumartesi günü sabah 08.00’da Van otogarından otobüslerle yola çıkacak.

DEDE: TÜM HALKIMIZI DAVET EDİYORUZ

HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, şu açıklamayı yaptı: “AKP’nin ülkeyi felakete götüren savaş politikalarına karşı 'dur' demek ve 'barış hemen şimdi' diye haykırmak için, barış ve diyalog yolunun açılması adına Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin son bulmasını talep etmek ve bu talebimizi haykırmak için, 1 Eylül Cumartesi günü saat 16.00’da yapılacak mitingimize tüm halkımızı davet ediyoruz. HDP Van İl Örgütü olarak bu konuda çalışmalarımız sürmektedir. Mitingimize katılmak isteyen halkımızdan ilçe örgütlerimize başvurmasını ve Cumartesi günü saat 08.00’da Van otogarında toplanmasını rica ediyoruz."