Vanlı gençler Amed Gençlik Kongresine hazırlanıyor

HDP Van Gençlik Meclisi,  25 Kasım’da Amed’de düzenlenecek Gençlik Kongresi için çalışmalarına başladı. Kongreye katılım çağrısında bulunuldu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi tarafından 25 Kasım 2018’de Amed’de yapılacak kongreye ilişkin hazırlıklar sürüyor. Kongre çalışmalarına start veren HDP Van Gençlik Meclisi tarafından il binasında düzenlenen basın toplantısına HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede ve Van Milletvekili Murat Sarısaç da katıldı.

'GENÇLER DİRENCİN SESİ OLACAK'

Açıklamayı yapan HDP Gençlik Meclis Üyesi Bedran Bedran, 25 Kasım’da ‘Hep birlikte örgütlenelim, özgürleşelim’ şiarıyla düzenlenecek olan kongre için sokak sokak, ev ev sözlerini halka ulaştıracaklarını belirtti. Bedran, "Üniversitelerde ve mahallelerde HDP Gençlik Kongresini çalışmalarımızı sürdürüyoruz. '68’den Gezi'ye, Kobanê’ye gençler olmadan bir mücadeleden söz etmek mümkün değil. Hayatın her alanında, mücadelenin yükseldiği her dönemde sokakta, meydanda, okulda, fabrikada sözüyle, neşesiyle, kararlığıyla gençler var" dedi.

Gençler, açıklamalarında şu mesajları verdi: "Gezi’de barikatlarda sabahlayan, tüm grilikleri renklerle boyayan, neşesiyle yaratıcılığını buluşturan, Tuzluçayır’da mahallesini savunan, Hevsel Bahçeleri'nişn talan edilmesine izin vermeyen, Karadeniz’den HES’leri def eden, Kazım’ın müziği ile Hrant’ın gülüşünü birleştiren, Mahir Çayan ile Mazlum Doğan’ı, Sakine ile Arin’i aynı sloganda birleştiren, üniversitesine, okuluna, hocasına ve akademiye sahip çıkan gençler 25 Kasım’da Amed’de yine direncin ve umudun sesi olacaktır. Bu açıdan tüm gençleri kongremize katılmaya davet ediyoruz.”