Van Valisi İl Eş Başkanını 'Örgütün kırsal militanı' yaptı!

Van’da işe iade talebiyle mahkemeye başvuran 35 kişi için Van Valiliği tarafından mahkemeye sunulan yazılı belgede, Kürt siyasetçilerinin nasıl fişlendiği bir kez daha ortaya çıktı.

Van Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan ancak kayyum tarafından işine son verilen 35 kişinin Van’da İş Mahkemesine ‘İşe iade’ talebiyle açtıkları dava sürüyor. Son olarak görülen davada yurttaşların neden işten uzaklaştırıldığına dair güvenlik soruşturma kayıtları açıklandı. Haklarında bir hüküm bulunmayan Belediye personelinin tümünün yakınlarının ‘Örgüt militanı’ olduğu ve bu kişilerin yakınlarının PKK saflarında olması işten atılmalarına gerekçe gösterildi. Söz konusu kişilerin yakınlarının TUYAD-DER’de yönetici olması bile suç sayılırken, KHK ile işine son verilen M.Salih İtah’ın BDP-DBP Van İl Başkanlığı yapan siyasetçi abisi Musa İtah’ın ‘Örgütün kırsal militanı’ olduğu iddiasıyla işten çıkarıldı. Hızını alamayan Valilik bir kişinin de İstanbul Hastanesinde SGK kaydının bulunmasını işten atma gerekçesi yaptı.

SGK KAYDI 'SUÇ DELİLİ' SAYILDI

Van Valisi Murat Zorluoğlu tarafından imzalanan güvenlik soruşturmasında 35 kişi arasında yer alan F.M’nin 2014 yılında İstanbul Hastanesinde çalıştığı sırada SGK kaydının olması, G.Ç’nin babasının HDP tarafından düzenlenen Vicdan ve Adalet Nöbetine katılması, H.K’nin yine HDP’nin düzenlendiği Vicdan ve Adalet Nöbetine katılması, Ş.K’nın ağabeyinin KHK ile Çukurca Devlet Hastanesinden ihraç edilmesi, V.Ö’nin babasının yasal bir dernek olan TUYAD-DER yönetiminde olması işten çıkarılmaları için yeterli delil sayıldı. Söz konusu fişlemeler arasında yer alan M.Salih İtah’ın işten çıkarılma gerekçesi ise DBP ve BDP Van İl Başkanlığı yapan ağabeyi Musa İtah.Yıllardır Kürt siyasetinde görev yapan ve 7 Haziran 2015 seçimlerinde adaylığı YSK engeline takılan Musa İtah için söz konusu fişleme yazısında ‘Örgütün kırsalda militanı olduğu tespit edilmiştir’ ifadesine yer veriliyor.

İTAH, VALİ ZORLUOĞU HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Van Valiliğinin fişleme belgesinin mahkemede ortaya çıkması üzerine DBP-BDP eski İl Eş Başkanı Musa İtah Vali Zorluoğlu hakkında Van Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Konuya ilişkin bilgi veren Kürt siyasetçi Musa İtah, Van Kayyumu ve Valisi Murat Zorluoğlu’nun kendisini PKK kırsal militanı olduğuna dair resmi beyanda bulunduğunu belirterek, aktif siyaset yürüttükleri için hedef haline getirildiklerini söyledi. Söz konusu fişlemelerle demokratik siyasetin tasfiyesinin hedeflendiğini ve bunun bir konsept olduğunu vurgulayan İtah, başına gelebilecek olumsuz şeylerden söz konusu kişi ve kurumların sorumlu olacağını ifade etti. Kendisine açıkça iftira atıldığını kaydeden İtah, konuyla ilgili şikayetçi olduğunu da sözlerine ekledi.