Van kayyumunun seçim intikamı

Van Kayyumu, kadroya geçiş sınavına giren 256 işçinin sınavını başarısız sayarak adeta seçim intikamını aldı. İşçilerin tüm sorulara doğru cevap vermesine rağmen, Van kayyumu seçim yenilgisinin acısını işçilerden çıkardı.

Van’da HDP’nin seçim zaferinden sonra, AKP tarafından Van Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyum, seçim yenilgisinin acısını işçilerden çıkardı. Van Büyükşehir Belediyesine kayyum atanmasından sonra, belediyede çalışan 4 bin kişi işten çıkarılmıştı. Belediye bünyesinde bulunan kadın, gençlik, kültür sanat ve eğitim alanında faaliyet gösteren tüm kurumlar kapatıldı. Belediye bünyesinde Kürtçe ders veren Perperok Kürtçe kreşinde, Kürtçe eğitim yasaklandı, eğitim dili Türkçeleştirildi. Belediyenin tüm taşınmaz malları satılarak, Van Büyükşehir Belediyesini 2 milyar lira borç batağına sürükledi.

VAN KAYYUMU SEÇİM YENİLGİSİNİ İŞÇİLERDEN ÇIKARDI

Kayyum tarafından yapılan bir hukuksuzluk ise taşeronda kadroya geçiş yapılması gereken 256 işçinin işine son verilmesiydi. Kayyumun hukuksuz şekilde işten çıkarılan işçiler daha sonra mahkemeye başvurdu. Mahkemeyi kazanan 256 işçi yeniden sınava girmeye hak kazandı. Mahkemenin kararından sonra belediye 256 işçi 4 Mart ile 19 Mart arasında sınava girdi. Sınavlarında tüm soruları cevaplamalarına rağmen açıklanan sınav sonucunda bütün işçiler başarısız sayıldı. Van Kayyumu seçim yenilgisinin acısını çıkardığı işçiler 5 gün içinde itiraz etme hakkı bulunuyor. İşçilerin yapacağı itirazdan da bir sonuç çıkmaması durumunda yeniden yargı yoluna gideceği belirtiliyor.

‘SEÇİMİ KAYBETTİKLERİ İÇİN İNTİKAMINI BİZDEN ÇIKARDILAR’

4 Mart’ta sınava girdiğini belirten bir işçi, sorulan tüm sorulara doğru cevap verdiğini söyleyerek şöyle konuştu: “Bizi hukuksuz bir şekilde işimiz elimizden aldılar. Daha önce sınav adı altında sadece kendine yakın olanları işe aldılar. Bizlerin sınavlarını ise başarısız diye bizi işten çıkardılar. Biz de bu hukuksuzluğa karşı yargıya gittik. Yargı bizi haklı buldu ve yeniden sınava hakkını kazandık. Sınavda sorulan tüm sorulara doğru cevap verdik. Hatta sınavımıza giren heyet bile sınav şimdiden geçtik diye tebrik ettiler. Bize, seçimlerden sonra işe alınacağımızı bile söylediler. Ama sınav sonucunu seçimlerden sonraya bıraktılar. Seçimi kaybettikleri için intikamlarını bizden çıkardılar” dedi.