Van Kayyumu halkı sömürmeye devam ediyor

Geçtiğimiz aylarda cadde ve sokakları bile otoparka çeviren Van Büyükşehir Belediyesi kayyumu şimdi de "yer işgali" adı altında ticari araçlardan ücret almaya başladı.

AKP tarafından gasp edilen DBP’li Van Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyum Van halkını sömürmeye devam ediyor. Türkiye’de yaşanan ekonomik nedeniyle benzin ve mazot fiyatına yüksek zamlardan dolayı iş yapamaz hale gelen ticari araçlara bir darbede kayyumdan geldi. Daha önce Van’ın tüm cadde ve sokakları otoparka çevirerek paralı hale getiren Kayyum, bir adım daha atarak ticari araçlara binlerce lira borç çıkarttı. “Yer işgali” adı altında ticari araçlardan binlerce lira alınmasından sonra, birçok araç sahibi belediyenin çıkardığı borcu ödemek için aracını satılığa çıkardı.

ADIM BAŞI PARA ALIYORLAR

ANF’ye konuşan ve güvenlik gerekçesiyle adını açıklamak istemeyen bir ticari araç sahibi, kayyuma ve AKP hükümetine tepki gösterdi. AKP ve kayyumların Van’ı sömürdüklerini dile getiren araç sahibi şöyle konuştu: "Bunların Van’a ve Van halkına hiçbir faydasını görmedik. Adım başı bizden para alıyorlar. Yer işgali adıyla binden binlerce lira almaya başladılar. Ne iş yapsak hemen para istiyorlar.

Hemen hemen her gün araçlarımıza hem belediye ekipleri hem de trafik polisleri keyiflerine göre ceza kesiyorlar. Biz her ay binlerce lira bunların cezalarını ödemek zorunda kalıyoruz. Bu cezaların yanında bir de bu borç çıktı. Gece gündüz sadece onlara çalışıyoruz. Yüksek zamlar, trafik ve bu gibi borçlar nedeniyle çalışamaz hale geldik. Açıkçası bizleri sömürüyorlar."

AKP, BÖLGEDE TİCARETİ VE ÜRETİMİ BİTİRDİ

AKP hükümeti, başta Van olmak üzere bütün Kürdistan kentlerinde ticaretin ve üretimin önünü kesmeye devam ediyor. Hakkari, Iğdır, Ağrı ve Van’da bulunan tüm sınır kapılarını kapatılarak Kürtlerin ticaret yapılmasını yasaklayan AKP, İranlılara ise ticareti serbest hale getirdi. Van, Ağrı ve Iğdır gibi kentlerde tüm ticari faaliyetler İranlıların tekeline geçti. Yayla ve meralar yasaklanan tarım ve hayvancılığa büyük darbe vuruldu. DBP’li belediyelere kayyumlar atanarak binlerce kişinin işine son verildi. Bölge illerinde çalışan binlerce memur KHK adı altında ihraç edildi.

Bu icraatlarla yetinmeyen AKP ve kayyumları, BDP’li belediyelerin tüm taşınmazlarını satarak, belediyeleri milyonlarca lira borcun altına soktu. Müfettiş raporlarıyla yaptığı yolsuzları belgelenen Van Kayyumu, Van Büyükşehir Belediyesi’ni de 1 milyar (1 Katrilyon) lira borçlandırdı. Van Büyükşehir Belediyesi’ni borçlandıran Kayyum parasız kalınca gözünü halkın cebine dikti. Kayyum geçtiğimiz aylarda da Van’ın tüm cadde ve sokaklarını otoparka çevirdi.